Nastaviće promociju tradicije, kulture, jezika

#CrnogorskaDijaspora

Udruženje iseljenika Monte-Australija i u narednom periodu nastaviće promociju crnogorske tradicije, kulture i jezika a nastaviće, kažu, i sa humanitarnim akcijama, saopšteno je na Godišnjoj skupštini Udruženja koja je održana u Sidneju.

Kako je saopšteno iz Asocijacijacije dijaspore, na Skupštini je razmatrana realizacija ostvarenih rezultata rada Udruženja u predhodnom periodu.

„Konstatovano da je planirano ostvareno u cjelini te su članovi udruženja dali punu podršku timu koji je na čelu udruženja“, navodi se u saopštenju.

Kako navode, na Skupštini je utvrđen i plan aktivnosti za narednu godinu.

„Tim planom predviđeno je da i u narednom periodu akcenat djelovanja bude stavljen na promociju crnogorske tradicije, kulture, jezika. U narednom periodu biće nastavljeno sa humanitarnim akcijama po kojima je Monte-Australija prepoznat“, kazali su iz Asocijacije dijaspore.

Skupština udruženja, dodaju, dala je punu podršku novoformiranom Forumu mladih Asocijacije dijaspore a kako su kazali, pozdravljeno i imenovanje njihovog člana Adriana Radončića za člana predsjedništva tog Foruma.

„Naglašeno je da mlade uvijek treba podržati što Monte-Australija radi od svog osnivanja od kada su mladi na čelu tog Udruženja“, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!