Ne prihvatamo ucjenjivanje partnera DPS-a

#MirsadJahović

Predsjednik Udruženja Cetinje iz Indijane, Mirsad Jahović kazao je da će iseljenici iz Crne Gore bojkovati rad i saradnju sa institucijama sistema ukoliko Vlada nastavi da prihvata ucjenjivačke stavove svojih koalicionih partnera.

Mirsad Jahović (Foto: Facebook)

Jahović je u pismu premijeru Dušku Markoviću kazao da iseljenici iz Sjedinjenih američkih država nijesu saglasni sa, kako je naveo, “trgovinom ” vladajućeg DPS-a i manjinskih partija Bošnjačkog Saveza i Koalicije “Albanci odlučno” , oko budućeg rada Uprave za dijasporu.

“Ni u jednom momentu ne želimo, niti se mi miješamo u unutrašne političko pitanje države Crne Gore, ali kao građani iz Crne Gore i te kako imamo pravo ukazati ili iskazati nezadovoljstvom na koji vladajući DPS zarad opstanka na vlasti, dozvoljava da bude ucjenjivan od strane onih koje ne podržava 2% biračkog tijela naše matične države”, navodi se u pismu Jahovića.

Pročitajte još:   Neobična sahrana - tijelo u Australiji, duša u Crnoj Gori

On ističe da dijaspori smeta što DPS ključ vrata Crne Gore daje koalicionim partnerima koji ne priznaju teritoriju države, jezik, simbole države, ali im ne smeta da budu u Vladi u kojoj sem svoje funkcije ništa ne priznaju.

“Ponavljam stav mnogih iseljeničkih udruženja, ako nastavite da prihvatate ucjenjivačke stavove Vaših koalicionih partnera, mi smo odlučili bojkovati rad i saradnju sa institucijama sistema, jer njih ne predstavljaju i zastupaju oni koje podržava većina glasačkog tijela naše matične države”, navodi se u pismu premijeru Makoviću.

Jahović kaže da iseljenici ne prihvataju iznuđena kadrovska rješenja u Upravi za dijasporu.

“Mi to ne prihvatamo, ali u skladu sa zakonom bićemo prinuđeni da se organizujemo I pomognemo maticnoj državi, ako ne drugačije, onda osnivanjem nove političke stranke koja će se boriti za građansku Crnu Goru i za dobrobit svakog njenog stanovnika, bez obzira na vjersku ili bilo koju drugu pripadnost”, navodi se u pismu Jahovića.

Pročitajte još:   Neobična sahrana - tijelo u Australiji, duša u Crnoj Gori

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!