Održano „Crnogorsko kulturno veče 2017.“

#AsocijacijaDijaspore

U Novom Sadu je u nedjelju 24. decembra u organizaciji Udruženja Crnogoraca Novog Sada održana manifestacija „Crnogorsko kulturno veče 2017“. Tu manifestaciju putem interneta uživo je pratila crnogorska dijaspora na svim kontinentima.

.

„Sem bogatog kulturno umjetničkog programa, ova manifestacija će ostati zapamćena po mogućnosti da je putem interneta uživo prati dijaspora Crne Gore sa svih kontinenata. Manifestaciji su prisustvala udruženja i iseljenici iz Crne Gore iz raznih zemalja i raznih kontinenata uživo putem dvosmjerne konferencije u realnom vremenu – svako u svojoj vremenskoj zoni“, saopšteno je iz Asocijacije dijaspore.

Na kulturnoj večeri u Novom Sadu predstavili su se i u njen program direktno uključili i prisutne pozdravili iseljenici iz Francuske, Turske, Australije, Argentine, Španije, Velike Britanije, Njemačke.

„Iz Pariza-Francuska i udruženja Asocijacija Montenegro, Dejan Šestović; iz Istambula-Turska i Udruženja socijalne solidarnosti i kulture iseljenika Jugoslavija-Crna Gora, Bedri Gul Muković; Iz Sidneja-Australija i udruzenja Monte Australija predsjednik udruženja Dejan Sekulic i osnivač udruženja, Safet Beljo Radončić; iz Fuentos/Santa Fe-Argentine član predsjedništva Foruma Mladih Asocijacije dijaspore Lucia Daniza Petričević; iz Barcelone-Španija član UO Asocijacije dijaspore i kordinator za rad za zemlje Južne Amerike, Španije, Portugala i Andore, Veljko Martinović; iz Londona-Velika Britanija i udruženja Crnogorsko Britansko Dristvo U UK predsjednik, Neven Nino Pajović; Frankfurt-Njemačka iz Udruženja građana Crne Gore Montenegro Hessen vd. predsjednik, Benad Popović“, navodi se u saopštenju.

Prije samog uključenja i pozdravnih govora, emitovan je snimak o uspješnoj promociji Crne Gore na kojoj su radila navedena udruženja. Po završetku manifestacije svi video materijali su postavljeni na internet.

„Ovu manifestaciju je sem mnogobrojnih prisutnih pratila i dijaspora Crne Gore sa svih kontinenata i to je prvo povezivanje na ovakav način iseljenika iz Crne Gore, pa svi moramo iskazati posebnu zahvalnost Udruženju Crnogoraca Novog Sada, njegovom predsjedniku Božu Markoviću i idejnom tvorcu ‘live steam’ povezivanja udruženja i iseljenika iz Crne Gore, članu UCNS Filipu Đukanoviću. Osnovna zamisao članova UCNS je da daju doprinos dugoročnom povezivanju dijaspore Crne Gore, prije svega mladih kako međusobno tako i sa matičnom državom“, zaključuje se u saoštenju Asocijacije dijaspore.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!