Podrška Rastodera u ime BS-a

Predsjednik Udruženja iseljenika „Cetinje“ iz američke države Indijana, Mirsad Jahović ističe da je predsjednik Američko-kanadske Unije dijaspore Crne Gore u Njujorku, Esad Rastoder koji je u ime te asocijacije uputio podruku kandidatkinji za predsjednicu, Draginji Vuksanović to mogao uraditi samo u ime Bošnjačkog saveza (BS) Crne Gore, a nikako Unije jer nije zatražio saglasnost svih članica.

.

Predsjednik Američko–kanadske unije dijaspore Crne Gore u Njujorku, Esad Rastoder nedavno je uputio podršku kandidatkinji za predsjednicu Crne Gore, Draginji Vuksanović.

Mirsad Jahović iz udruženja „Cetinje“ iz američke države Indijana, koja je dio Američko-kanadske Unije saopštio je da ta informacija nije tačna.

„Naime predsjednik Unije, Esad Rastoder je ne kontaktirajući nas dao u ime Unije podršku kandidatkinji Draginji Vuksanović“, kazao je Jahović.

Rastoder je, prema riječima Jahovića, podršku mogao dati samo u ime Bošnjačkog saveza Crne Gore.

„Nikako u ime Unije jer nije zatražio saglasnost svih članica. Drugo mi kao državljani Sjedinjenih Američkih Država i Kanade, ne možemo sebi dati za pravo da se miješamo u unutrašnje stvari države Crne Gore“, navodi se u saopštenju Jahovića.

On napominje da su udruženja koja su pristupila uniji u SAD registrovana kao NVO i, kako je dodao, ne smiju politički djelovati kako na teritoriji SAD tako i Crne Gore jer je to u suprotnosti sa Zakonom.

„Naglašavam da Unija od konstitutivne sjednice u oktobru 2017. do danas nije registrovana po Zakonima SAD tako da je predsjednik Unije Esad Rastoder doveo u zabludu crnogorski javnost i kandidatkinju Vuksanović, jer je u javnost izašao sa podrškom Unije, koja legalno ne postoji“, ističe Jahović.

On naglašava da Udruženje „Cetinje“ neće davati podršku bilo kojem kandidatu, niti se uključivati u politička zbivanja u Crnoj Gori.

Jahović je pozvao sve iseljenike da se ni oni ne uključuju u podršku bilo kojem kandidatu.

„Neka odluku o predsjedniku države donesu oni koji žive na teritoriji Crne Gore. Pozivamo sva iseljenička Udruženja da se okrenu drugim vidovima saradnje sa matičnom državom“, navodi se u saopštenju Jahovića.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!