„Prihvatamo ponudu Dačića“

#CrnogorskaPartija

Crnogorska zajednica u Srbiji sa zadovoljstvom prihvata mogućnost da njeni autentični predstavnici budu zastupljeni u institucijama u onom obimu koliko su zastupljeni predstavnici srpskog naroda u Crnoj Gori, poručili su iz Crnogorske partije (CP).

.

Oni su reagovali na izjavu ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića koji je kazao da “kada bismo mi tražili reciprocitet koliko Crnogoraca ima u Srbiji na funkcijama i u državnim organima, pa Crnogorcima ništa ne bi ostalo dolje”.

Iz CP su kazali da sa zadovoljstvom prihvataju mogućnost da Crnogorci budu zastupljeni u srpskim institucijama u onom obimu koliko su zastupljeni predstavnici srpskog naroda u Crnoj Gori.

“Tačnije, koliko Srba u Crnoj Gori koji govore srpskim jezikom i podržavaju Srpsku pravoslavnu crkvu, isto toliko i Crnogoraca u Srbiji koji govore crnogorskim jezikom i podržavaju Crnogorsku pravoslavnu crkvu. Takva raspodjela bi u identitetskom smislu oslikavala realnost i pošten reciprocitet između dvije susjedne države i dva prijateljska naroda i, ako je ministar Dačić to želeo da kaže, Crnogorska partija mu daje punu podršku”, poručili su oni.

Pročitajte još:   Neobična sahrana - tijelo u Australiji, duša u Crnoj Gori

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!