Promovisali ponudu CG u Liježu

Udruženje belgijsko-crnogorskog prijateljstva organizovalo je u Liježu manifestaciju na kojoj je promovisana turistička, kulturna i gastronomska ponuda Crne Gore.

.

Manifestacija je održana u sklopu projekta „Različitost je bogatstvo“. Predsjednik Udruženja Goran Vratnica je kazao da je misija te organizacije povezivanje iseljenika kojima je Crna Gira na srcu bez obzira na vjersko ili nacionalno opredjeljenje.

Počasni predsjednik Saveza asocijacija Njemačke Vojislav Vuksanović naglasio je da je veoma važno raditi na unaprjeđenju odnosa među svim iseljenicima koji vode porijeklo iz Crne Gore.

Ambasador Crne Gore u zemljama Beneluksa Vladimir Radulović otvarajući izložbu fotigrafija sa crnogirskim motivima iz 19. i početka 20.vijeka i ulja na platnu Slavojke Žarković ,kazao je da umjetnost ruši sve zidove i razlike među ljudima povezujući udaljene.

Na manifestaciji u liježu izvorne pjesme iz Crne Gore izvodila je Lea Vratnica u pratnji violonistkinje Ele Gvozdenović.

Koncert je održala i najpriznatiji belgijski dramski sopran Karol Simons u oratnji jednog od najboljih ovdašnjih pijanista Aleksandra Besanta. Na manifestaciji je prikazana i video orezentacija turističkih potencijala Crne Gore i degustacija nacionalnih jela.

Žarko Božović, Radio Crne Gore

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!