Uvijek se vraćamo Crnoj Gori, svom domu

#CrnogorskiIseljenici

Grupa crnogorskih iseljenika iz Argentine, Katalonije, Sjedinjenih Američkih Država i Australije provela je danas na Skadarskom jezeru. Druženje, koje je organizovala Turistička organizacija Glavnog grada iskorišćeno je i za prezentaciju turističkih potencijala Nacionalnog parka Skadarsko jezero.

.

„Predivno druženje, predivna priroda i domaćini kakvi se mogu poželjeti ovaj dan su učinili posebnim“, kazali su naši iseljenici.

Jezerom su krstarili Danijel Martinović i njegova supruga Alba Luis Fernandez iz Argentine, Veljko Martinović iz Katalonije, Rira Dulović Aćimović iz Čikaga, Beljo Radončić iz Australije, predsjednica Asocijacija dijaspore Vera Kirović.

.

Oni kažu: „Crna Gora je uvijek u našim srcima, gdje god da nas je život odveo“.

Predsjednica Asocijacije dijaspore Vera Kirović kazala je da posjeta NP Skadarsko jezero ima simboliku koja se može povezati sa našim iseljenicima.

.

„Jer ptice selice koje se krajem jeseni sele u neke toplije krajeve uvijek se sljedeće godine vraćaju. Kao što se i naši iseljenici uvijek vraćaju svom domu, svojoj Crnoj Gori“, kazala je Kirović.

Ona smatra da ovakva druženja iseljenika sa turističkim poslenicima i obilazak prirodnih ljepota Crne Gore treba da budu pokazatelj kako se promoviše turistička ponuda i turistički potencijali države.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!