Vlada će nastaviti da štiti manjine

#PredragMitrović #CgHrvatska #MersudinGredić

Vlada Crne Gore nastaviti sa proaktivnom politikom poštovanja i zaštite položaja i prava manjinskih naroda te nastaviti uspješnu saradnju sa Republikom Hrvatskom, kazali su sekretar Ministarstva za ljudska i manjinska prava Mersudin Gredić i direktor Uprave za dijasporu Predrag Mitrović u Zagrebu.

Predstavnici Crne Gore u Zagrebu

Oni su u cilju pripreme II sjednice međuvladinog Mješovitog odbora za sprovođenje Sporazuma između Crne Gore i Republike Hrvatske o zaštiti prava crnogorske manjine u Republici Hrvatskoj i hrvatske manjine u Crnoj Gori boravili u Republici Hrvatskoj.

Gredić i Mitrović su u Zagrebu održali sastanak sa državnim sekretarom Središnjeg državnog ureda za Hrvate van Republike Hrvatske Zvonkom Milasom.

“Na sastanku je istaknuto da su države Crna Gora i Republika Hrvatska oduvijek prepoznavale važnost unapređenja položaja manjina, što su potvrdile potpisivanjem Sporazuma 2009. godine, kojim su ove dvije države dale punu podršku za ostvarivanje najviše pravne zaštite manjina kao i za očuvanje i razvoj nacionalnih identiteta u skladu sa domaćim zakonodavstvom i međunarodnim ugovorima i drugim dokumentima o ljudskim pravima i slobodama”, navodi se u saopštenju.

Pročitajte još:   Neobična sahrana - tijelo u Australiji, duša u Crnoj Gori

Na sastanku je dogovoreno da se II sjednica međuvladinog Mješovitog odbora za sprovođenje Sporazuma između Crne Gore i Republike Hrvatske o zaštiti prava crnogorske manjine u Republici Hrvatskoj i hrvatske manjine u Crnoj Gori, održi u Zagrebu krajem maja ove godine.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!