Crnogorskoj arhitektici Sonji Radović Jelovac tri nagrade

#SonjaRadovićJelovac #Arhitektura

unnamed_2.jpg

Sonja Radović Jelovac, predavač na Arhitektonskom fakultetu u Podgorici na predmetu Urbani dizajn i direktorica arhitektonskog studija Studio Synthesis iz Podgorice, dobitnik je tri nagrade na 25. Međunarodnom salonu urbanizma održanom u Sremskoj Mitrovici.

Multidiscipliniarni tim kojim je rukovodila Radovićeva je dobio prvu nagradu za „Arhitektonsko-urbanističko rješenje uređenje marine sa svetionikom i neposredno okruženje“, drugu za urbanistički projekat „Novo groblje-Podgorica“, te kao član naučnog tima treću nagradu u kategoriji “Istrazivanja i studije iz oblasti prostornog i urbanističkog planiranja”

Prvonagrađeno djelo u kategoriji “Konkursi” je izuzetan istraživački projekt pejzažnog uređenje marine i kontaktnih javnih prostora koji su prepoznati kao generatori i komplementarni sadržaji planiranog turističkog naselja.

Druga osvojena nagrada je u kategoriji „Urbanistički projekti i realizacije“ za projekat Novo groblje.

Projektom je definisana lokacija koja se nalazi na jugozapadnom dijelu Podgorice, ograđena visokim kamenim zidom, koji postaje integralni dio arhitekture planiranih objekata.

Pročitajte još:   Proja sa čvarcima samo za gurmane

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!