Iseljenici donirali novac za liječenje djece

Prva međunarodna konferencija o Vrancu i drugim
crnogorskim autohtonim sortama vinove loze

#CrnogorskiIseljenici

Posredstvom Asocijacije za dijasporu, iseljenici iz Australije okupljeni u Udruženju „Montenegro Australija“ predvođeni Safetom Beljom Radončićem, prikupili su donaciju u vrijednosti preko 30 hiljada australijskih dolara, za liječenje djece podgoričanina Rifka Toskića u Istanbulu u Turskoj.

.

Predsjednica Asocijacije Vera Kirović, zahvalila se u svoje i u ime porodice Toskić donatorima.

„Istinska je privilegija družiti se i saradjivati sa humanim pojedincima, koji nam pokazuju kako je lijepo imati veliko srce i dušu, i da razumiju probleme drugih ljudi. Gdin Safet Beljo Radončić, filantrop,svakom svojom riječju i postupkom pokazuje aktivan odnos prema ljudskim vrijednostima , posebno prema drugim ljudima.31 godinu živi u Australiji, al to nije umanjilo njegovu ljubav prema Crnoj Gori, svakom njenom gradjaninu i uvijek je spreman da pruži ruku prijateljstva, solidarnosti i humanizma onima kojima je to potrebno, pogotovo onima u njegovoj Crnoj Gori“, kazala je Kirović.

Prije izvjesnog vremena, Radončiću se obratila porodica Toskić iz Podgorice, pojašnjavajući da im je za liječenje dvoje djece, koja boluju od cerebralne paralize, u LIV Hospital u Istambulu u Turskoj potrebno 62.000 eura. Radončić je sa udruženjem Montenegro Australija, prikupio 30.200 australijskih dolara ili 20.000 eura protivrijednosti, koje su odmah uplaćene na račun roditelja.

Pročitajte još:   Navijači uručili donaciju školi u Lovćencu

Ovo je inače najveća donacija do sada prikupljena u Australiji od strane iseljenika iz Crne Gore.

Udruženje Montenegro Australija iz Sidneja, je najoorganizovanije i najbrojnije udruženje iseljenika iz Crne Gore.

Predsjednik udruženja je Dejan Sekulić, a Safet Beljo Radončić je član Upravnog odbora.

Inače ovo je samo jedna od mnogobrojnih humanitarnih akcija u kojima je Radončić učestvovao i svojim ličnim donacijama motivisao sve u svom okruženju u dalekoj Australiji sa željom da poveća svijest o solidarnosti.

„Kako su donatori iskazali želju da ostanu anonimni, mi im se svima još jednom zahvaljujemo“, istakla je Kirović.

Radio Crne Gore

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!