Ne prihvatamo ucjenjivanje partnera DPS-a

#MirsadJahović

Predsjednik Udruženja Cetinje iz Indijane, Mirsad Jahović kazao je da će iseljenici iz Crne Gore bojkovati rad i saradnju sa institucijama sistema ukoliko Vlada nastavi da prihvata ucjenjivačke stavove svojih koalicionih partnera.

Mirsad Jahović (Foto: Facebook)

Jahović je u pismu premijeru Dušku Markoviću kazao da iseljenici iz Sjedinjenih američkih država nijesu saglasni sa, kako je naveo, “trgovinom ” vladajućeg DPS-a i manjinskih partija Bošnjačkog Saveza i Koalicije “Albanci odlučno” , oko budućeg rada Uprave za dijasporu.

“Ni u jednom momentu ne želimo, niti se mi miješamo u unutrašne političko pitanje države Crne Gore, ali kao građani iz Crne Gore i te kako imamo pravo ukazati ili iskazati nezadovoljstvom na koji vladajući DPS zarad opstanka na vlasti, dozvoljava da bude ucjenjivan od strane onih koje ne podržava 2% biračkog tijela naše matične države”, navodi se u pismu Jahovića.

Pročitajte još:   Savjet blokira manifestaciju na crnogorskom

On ističe da dijaspori smeta što DPS ključ vrata Crne Gore daje koalicionim partnerima koji ne priznaju teritoriju države, jezik, simbole države, ali im ne smeta da budu u Vladi u kojoj sem svoje funkcije ništa ne priznaju.

“Ponavljam stav mnogih iseljeničkih udruženja, ako nastavite da prihvatate ucjenjivačke stavove Vaših koalicionih partnera, mi smo odlučili bojkovati rad i saradnju sa institucijama sistema, jer njih ne predstavljaju i zastupaju oni koje podržava većina glasačkog tijela naše matične države”, navodi se u pismu premijeru Makoviću.

Jahović kaže da iseljenici ne prihvataju iznuđena kadrovska rješenja u Upravi za dijasporu.

“Mi to ne prihvatamo, ali u skladu sa zakonom bićemo prinuđeni da se organizujemo I pomognemo maticnoj državi, ako ne drugačije, onda osnivanjem nove političke stranke koja će se boriti za građansku Crnu Goru i za dobrobit svakog njenog stanovnika, bez obzira na vjersku ili bilo koju drugu pripadnost”, navodi se u pismu Jahovića.

Pročitajte još:   Formiraće Forum mladih dijaspore

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!