Otvaraju crnogorsku biblioteku i čitaonicu

Udruženje Crnogoraca Srbije „Krstaš“ i Crnogorsko kulturno prosvjertno društvo „Princeza Ksenija“ pokrenuli su projekat otvaranja crnogorske biblioteke i čitaonice u prostorijama Crnogorskog kulturnog centra u Lovćencu. U toku su enterijerski radovi i sakupljanje knjižnog fonda.

Biblioteka

“Cilj projekta je da se na jednom mjestu sublimira crnogorska literatura iz svih oblasti i bude dostupna kako crnogorskoj zajednici u Vojvodini, tako i široj naučnoj i čitalačkoj javnosti”, navodi se u8 saopštenju Udruženja.

Čitaonica će biti opremljena po savremenim bibliotekarskim standardima i na usluzi svim zainteresovanim koji žele da da se upoznaju sa crnogorskom književnošću, istorijom, geografijom, jezikom i drugim oblastima koje se tiču Crne Gore.

“Zainteresovani autori ili donatori koji žele da njihove knjige budu u sastavu ovog jedinstvenog knjižnog fonda u crnogorskoj dijaspori iste mogu poslati poštom na sljedeću adresu: UCS „Krstaš“, Trg IV Crnogorske proleterske brigade, 24322 Lovćenac, Srbija”, pozvali su iz “Krstaša”.

Pročitajte još:   Savjet blokira manifestaciju na crnogorskom

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!