Ajmo na Moraču: Simbol Podgorice ponovo spaja, zabava i sport na obali rijeke

unnamed-3-1.jpg

Danas je na Sastavcima svečano otvorena manifestacija “Ajmo na Moraču“ uz bogat zabavni i sportsko rekreativni program.

“Morača, sa svojim plažama i mostovima, nesumnjivo predstavlja jedan od najznačajnijih simbola Glavnog grada, te smo s toga danas na Sastavcima da otvorimo ovogodišnju manifestaiju “Ajmo na Moraču” i u narednih mjesec dana brojnim sadržajima dodatno istaknemo ljepote i značaj ovog lokaliteta, kako u turističkom, tako i u kulturnom i istorijskom smislu”, kazala je direktorica TO Podgorice, Tatjana Popović, na otvaranju tradicionalne manifestacije.

Brojni sugrađani i posjetioci Glavnog grada uživali su danas na Sastavcima uz zvuke starogradske muzike, a doživljaj je bio upotpunjen degustacijom dinje i pipuna.

Kao i ranijih godina, manifestaciju je podržao i Dom zdravlja Podgorica, čiji zdravstveni timovi su zainteresovanim sugrađanima mjerili krvni pritisak i nivo šećera u krvi, te bili na raspolaganju za sva pitanja.

Manifestacija će trajati svakog vikenda do kraja avgusta mjeseca, a svi posjetioci će biti u prilici da se oprobaju u stonom tenisu, šahu, bagu i pikadu, te da ugođaj pored rijeke učine još zanimljivijim.

Organizatori manifestacije su Turistička organizacija Glavnog grada i Sekretarijat za kulturu i sport, u saradnji sa podgoričkim savezom „Sport za sve“.

Manifestacija se organizuje četvrtu godinu zaredom, ovog puta sa ciljem dodatne promocije Sastavaka u kulturnom, tradicionalnom i istorijskom smislu, te u želji da se sugrađani vrate na moračke plaže koje su nekada bile tradicionalno mjesto okupljanja tokom ljeta.

M.D.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!