Ambasada SAD organizuje seriju radionica o etičkim dilemama

By Balsa Knezevic

500embassy


O
d 31. avgusta do 6. septembra, Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori u saradnji sa poznatom američkom organizacijom koja se bavi scenskom umjetnošću “The Moth” (Moljac) organizuje seriju radionica pod nazivom “Priče o svakodnevnim etičkim dilemama” za posebno odabranu grupu crnogorskih srednjoškolaca i studenata, saopšteno je iz američke ambasade u Podgorici.

Petnaest srednjoškolaca i studenata iz Bara, Bijelog Polja, Danilovgrada, Nikšića, Pljevalja, Podgorice, Rožaja, Tuzi i Ulcinja provešće nedjelju na Ivanovim Koritima gdje će raditi na razvoju vještine javnog govorenja o temama poput mita, korupcije i etičkog ponašanja. Predstavnici organizacije “The Moth“ i Ambasade SAD u Podgorici odabarali su učesnike kampa na osnovu eseja i razgovora obavljenih sa kandidatima.

– Tokom radionica, pripovjedači/edukatori iz organizacije “The Moth“ Ketrin Mekarti (Catherine McCarthy) i Kejt Telers (Kate Tellers) radiće sa učesnicima kampa na razvijanju njihovih sposobnosti scenskog pripovijedanja i javnog obraćanja. Takođe, učesnici će imati priliku da učestvuju u brojnim aktivnostima koje će organizovati lokalni partneri Ambasade SAD na ovom projektu – nevladine organizacije “Juventas”, “Atak” i “MAYAA” (Crnogorsko-američko udruženje bivših učesnika programa obrazovne razmjene u SAD). Program će biti okončan sa dva javna izvođenja na kojima će srednjoškolci i studenti govoriti lične priče publici. Javna izvođenja biće održana u Zetskom domu na Cetinju, u petak 5. septembra u 20:00 sati i u Sali Dodest u Kulturno-informativnom centru Budo Tomović u Podgorici u subotu 6. septembra u 20:00 sati. Crnogorski učesnici u programu pridružiće se impresivnoj listi „The Moth” izvođača na kojoj su glumica Moli Ringvald (Molly Ringwald), pisac Salman Ruždi (Salman Rushdie), hiphop legenda Deril DMC Medanijels (Darryl “DMC” McDaniels), astronaut Majkl Masimino (Michael Massimino) i bivši sekretar za medije u Bijeloj kući Džo Lokhart (Joe Lockhart) – navodi se u saopštenju.

Tokom sljedeće godine, Ambasada SAD i njeni programski partneri pomoći će srednjoškolcima i studentima u organizovanju posjeta školama, nevladinim organizacijama i centrima za kulturu širom zemlje da predstave svoje priče .

Za dodatne informacije o ovom projektu možete da kontaktirate Jelenu Vojnić iz Odjeljenja za medije i kluturu Ambasade na vojnicj@state.gov ili 067 61 41 71. Informacije o programu biće takođe postavljane na Twitter sa hashtag-om #EtickaPrica.

Izvor: Analitika

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!