Amfilohije: Daj Bože da se obnovimo bogoljubljem i bratoljubljem

„Rusija se vratila sama sebi, hoće li se vratiti Crna Gora sama sebi, daće Bog u Novoj godini“ – kazao je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije u novogodišnjem molebanu u Hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

„Crna Gora koja se gradi na lažnim temeljima, na lažnoj vjeri ne može imati budućnost. Neophodno je da dođe do pomirenja među braćom, ne dijeleći se ni na ove ni na one, nego da se vratimo zajedništvu. Nije to Crna Gora Kralja Nikole. Treba da se oslobodimo laži, obmana, prevara… Diobe među braćom pretočile su se u jezičke i nacionalne diobe“ – poručio je Amfilohije.

Amfilohije se osvrnuo i na zahtjev koji su uputili, a tiče se gradnje manastira.

„Ja se nadam da će naš predsjednik shvatiti da treba da se podigne hram iznad Cetinjskog manastira, te da će po tome ostati upamćen“ – kazao je on.

„Daj Bože da se obnovimo bogoljubljem i bratoljubljem. Daj Bože da se to dogodi sa svim zemaljskim narodima, da svi budu jedan istinski božji narod koji ne gine, ne propada i ne uništava se“ – dodao je.

„Bez vjere nema prave obnove ljudskog bića. Ljudi mijenjaju sebe i oslobađaju se se onoga što imaju u sebi. Ljudski bijes, ljudsko sljepilo, toga nas oslobađa Nova godina“ – kazao je Amfilohije.

Izvor: Antena M

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!