B.Polje: Majke blokirale saobraćaj

#NadoknadaZaMajke

U znak podrške korisnicama nadoknada za majke troje i više djece koje protestuju ispred crnogorskog Parlamenta, stotinak majki i članovi njihovih porodica iz Bijelog Polja danas je, na pola sata, blokiralo najprometniju raskrsnicu u centru grada.

Blokade i narednih dana

Među razlozima koje su navele za današnje okupljanje najčešće su pominjale nedostatak finasijisih sredstava za odlazak u Podgoricu, te obaveze prema porodici koje su ih proteklih dana sprječavale da se pridruže majkama ispred državnog Parlamenta. Majke u Bijelom Polju su dale punu podršu protestu u Podgorici i zahtjevima koji su tamo iznešeni.

Gordana Rakočević očekuje da će se današnji protest u Bijelom Polju nastaviti i narednih dana i tako dati doprinos ostvarenju oduzetog prava majkama za troje i više djece.

„To što u zakonu ima djelom i diskriminacije , pogotovu prema majkama sa dvoje djece i majkama koje se bave domačinstvom na selu, majke ponajmanje snose odgovornost, te ne treba zbog toga sada da ispaštaju“, kazala je ona.

Novka Jaćimović je pozvala sve majke da se na sličan način bore za svoja prava te da narednih dana treba da iskažu solidarnost i odlučnost.

Ona je podsjetila na, kako je kazala, dvadesetodnevnu borbu majki u Podgorici i poručile ima da nijesu same.

Tokom blokade raskrsnice, policija je usmjeravala saobraćaj prema sporednim ulicama. Majke iz Bijelog Polja najavile su da će i narednih dana svakodnevno na istom mjestu blokirati saobraćajnicu što očekuju i od majki u drugim gradovima Crne Gore.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Izvor: Radio Televizija Crne GoreŽelite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!