B.Polje: Majke blokirale saobraćaj

#NadoknadaZaMajke

U znak podrške korisnicama nadoknada za majke troje i više djece koje protestuju ispred crnogorskog Parlamenta, stotinak majki i članovi njihovih porodica iz Bijelog Polja danas je, na pola sata, blokiralo najprometniju raskrsnicu u centru grada.

Blokade i narednih dana

Među razlozima koje su navele za današnje okupljanje najčešće su pominjale nedostatak finasijisih sredstava za odlazak u Podgoricu, te obaveze prema porodici koje su ih proteklih dana sprječavale da se pridruže majkama ispred državnog Parlamenta. Majke u Bijelom Polju su dale punu podršu protestu u Podgorici i zahtjevima koji su tamo iznešeni.

Gordana Rakočević očekuje da će se današnji protest u Bijelom Polju nastaviti i narednih dana i tako dati doprinos ostvarenju oduzetog prava majkama za troje i više djece.

„To što u zakonu ima djelom i diskriminacije , pogotovu prema majkama sa dvoje djece i majkama koje se bave domačinstvom na selu, majke ponajmanje snose odgovornost, te ne treba zbog toga sada da ispaštaju“, kazala je ona.

Pročitajte još:   Danas isključenja struje u više opština

Novka Jaćimović je pozvala sve majke da se na sličan način bore za svoja prava te da narednih dana treba da iskažu solidarnost i odlučnost.

Ona je podsjetila na, kako je kazala, dvadesetodnevnu borbu majki u Podgorici i poručile ima da nijesu same.

Tokom blokade raskrsnice, policija je usmjeravala saobraćaj prema sporednim ulicama. Majke iz Bijelog Polja najavile su da će i narednih dana svakodnevno na istom mjestu blokirati saobraćajnicu što očekuju i od majki u drugim gradovima Crne Gore.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!