БАЊАЛУКА: Власник мотела закључао врата црногорским кошаркашицама због дугова клуба

Новљанка Ана Вуковић и Никшићанка Тамара Раичевић доживјеле су непријатност у бањалучком мотелу “Москва” због неизмирених обавеза ЖКК “Млади Крајишник”, код којег су биле на тренинзима.

Bahatost vlasnika motela u Banjaluci: Zaključao vrata koÅ¡arkaÅ¡icama zbog dugova klubaФОТО: Хотел-навигатор.ба

Младе црногорске кошаркашице Ана Вуковић и Тамара Раичевић памтиће ове године Бањалуку по мотелу “Москва” из којег су у четвртак вече истјеране на улицу без новца и докумената, због чега тада нијесу могле да се врате кућама.

Оне су биле на пробним тренинзима са локалним кошаркашким клубом ЖКК “Млади Крајишник”, а у том мотелу биле су смјештене са још три кошаркашице.

Непријатност су, тврде, доживјеле због новца који је угоститељу дуговао поменути спортски клуб.

Седамнаестогодишња кошаркашица херцегновског клуба “Цастел Нуово” Ана Вуковић казала је да се са саиграчицама у четвртак, након вечере, вратила у мотел гдје су нашле закључана врата апартмана.

Власници мотела су одбили им дају кључ, уз образложење да им клуб “Млади Крајишник” није измирио дуговање за смјештај у износу од 450 еура.

“Позвала сам маму и рекла јој шта се дешава, а она је причала са газдарицом мотела, која је одбила да да кључеве”, казала је Вуковићева “Вијестима”.

Њена мајка, Тамара, казала је да су кошаркашице те вечери требале да се врате кућама и да је то покушала да појасни газдарици мотела, али без успјеха.

“Била сам јако узнемирена када ме кћерка назвала из Бањалуке и уплакана испричала шта се дешава. Причала сам са газдарицом мотела и објаснила јој да Ана и њена колегиница Тамара из никшићког ЖКК ‘Ролинг’ имају карте за аутобус који за Херцег Нови креће то вече у 23 часа и замолила је да им дозволи да из апартмана узму своје ствари и документа. Она је то одбила”, казала је мајка младе кошаркашице.

Газда мотела је, тврде, те ноћи одбио да разговара и са менаџером клуба, па су дјевојке након преживљеног стреса и малтретирања, преспавале код једне од играчица.

Вуковићева и Раичевићева до докумената нијесу успјеле доћи ни посредством бањалучке полиције, јер је, тврде, локални тужилац процијенио да у дјеловању власника мотела нема кривичног дјела.

“Не дозволити малољетном страном држављанину да дође до својих докумената, а у томе не видјети кривично дјело, за мене је несхватљиво”, казала је Тамара Вуковић.

Дјевојке су документа и личне ствари успјеле да подигну тек око 14 часова наредног дана, након што се, на позив мајке Вуковићеве, у случај укључила црногорска амбасада у Сарајеву.

Из ЖКК “Млади Крајишник” потврдили су причу Вуковићеве и казали да им је жао што се све одиграло на тај начин и што су црногорске кошаркашице доживјеле непријатност.

Ana Vukovuć

Ана Вуковић (ФОТО: Приватна архива)

Вуковићева је истакла да је кћерку “са пуним повјерењем” послала у Бањалуку, јер су прије двије године из “Младог Крајишника” Ани нудили уговор, који је она одбила због спортских обавеза према матичном клубу.

Она се захвалила црногорској амбасади на брзој реакцији, а тврди да их менаџер клуба још није звао и извинио се због оваквог догађаја.

“Због 450 еура обрукали клуб и Бањалуку”

Из ЖКК “Млади Крајишник” тврде да су власници мотела “Москва” због 450 еура нанијели велику бруку њиховом клубу и Бањалуки.

Они су појаснили да су у оквиру тог мотела имали закупљене три апартман-собе за становање шест играчица, али да су власници због 22 дана кашњења са плаћањем закупнине за један мјесец (450 еура) без најаве и док су играчице биле на вечерњем тренингу промијенили браву на улазним вратима.

“Поред наше три играчице собе су тад користиле двије младе црногорске кошаркашице, које су биле четири дана на пробним тренинзима код нас”, одговорили су “Вијестима” из тог клуба.

Потврдили су да је због тог случаја реаговала амбасада Црне Горе у Сарајеву, а на њихов позив је Центар јавне безбједности Бањалуке и директор полиције у Републици Српској наложио власницима отварање објекта да би дјевојке могле изнијети своје ствари и документа.

Извор: Вијести

Advertisements
Желите рекламу на Порталу Црна Гора? Јавите нам се!

Желите и Ви да пишете за Црну Гору? Придружите нам се!