BAR: Ubijen Armin Muša Osmanagić

By Draško Đuranović

1609barPOCETNA

Danas je u centru Bara oko 13 sati 40 minuta za sada nepoznata osoba pucala je na Armina Mušu Osmanagića ispred njegovog kafića „Savoja“. Osmanagić je hitno prebačen u bolnicu u Baru gdje je podlegao povredama.

Nakon što je Osmanagić pogođen, prema prvim informacijama iz snajpera, nastao je pravi revolveraški obračun u okolini robne kuće „Izbor“ i potjera njegovih prijatelja za čovjekom koji je ispalio hice. Prema za sada zvanično nepotvrđenim informacijama u pucnjavi je povjeđen konobar kafića „Savoja“.

Policija je blokirala centar Bara i sve prilaze gradu.

1609osmanagicBaranin Armin Muša Osmanagić dospio je u žižu javnosti 2004. godine kada je označen kao jedan od učesnika u ubistvu urednika “Dana” Duška Jovanovića. Policija je Osmanagića sumnjičila za učešće u tom zločinu već od prvih dana istrage, kada ga je za sada jedini osuđeni, Damir Mandić, navodno, pomenuo prilikom iskaza koji je dao pred inspektorima. Na osnovu tadašnje Mandićeve ispovijesti policija je sačinila službenu zabilješku, koja kasnije nije prihvaćena na sudu kao validan dokaz. Od tada, Osmanagića je nekoliko puta provjeravala policija, i često privodila nakon težeg krivičnog djela ili likvidacije u Crnoj Gori.

Prema policijskim dokumentima Osmanagić je važio za jednog od šefova kriminalnih grupa iz Bara. 

Izvor: Analitika

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!