Bez noćnih vozova do 15. novembra

#Žpcg #PrugaBeogradBar

Vozovi koji saobraćaju u noćnom terminu na relaciji Bar-Beograd neće saobraćati od 15. oktobra do 15. novembra zbog radova na pruzi Beograd-Vrbnica, saopšteno je iz Željezničkog prevoza Crne Gore (ŽPCG).

Foto: rtcg.me

„Preduzeće “Srbija Voz”a.d. Beograd obavijestilo je ŽPCG da se usled radova na pruzi Beograd – Vrbnica od 15. oktobra 2017. godine do 15. novembra 2017. godine mijenja organizacija saobraćaja međunarodnih putničkih vozova na pruzi Beograd-Bar na sljedeći način: Dnevni međunarodni “InterCity” voz na relaciji Bar-Beograd-Bar će saobraćati po redovnim polascima, i to u 07:10 časova iz Bara, odnosno u 08:10 časova iz Podgorice. Iz Beograda je polazak u 09:10 časova, sa presijedanjem i obezbijeđenim aternativnim prevozom autobusom između stanica Valjevo-Vreoci u oba pravca. Željeznički prevoz Crne Gore AD Podgorica obezbijedio je u dnevnoj ponudi prevoz putnika u klimatizovanim kolima i vagon restoranu na relaciji Bar-Valjevo-Bar. Zbog pomenutih radova na Infrastrukturi železnica Srbije, od 15/16. oktobra do 15/16. novembra 2017. godine neće saobraćati brzi međunarodni voz koji polazi u 16:50 časova iz Bara za Beograd, kao i voz koji polazi u 20:17 časova iz Beograda za Ba“, saopšteno je iz ŽPCG.

Kako se anvodi, i pored maksimalno uloženih napora od strane ŽPCG u pregovorima sa preduzećem „Srbija voz“ po ovom pitanju, uz naglašavanje spremnosti da ŽPCG AD učestvuje u troškovima saobraćaja noćnog voza kao i do sada, konačan stav „Srbije voza“ bio je upravo prekid saobraćaja noćnih međunarodnih vozova.

Uspostavljanje redovnog željezničkog putničkog saobraćaja na pruzi Beograd-Bar-Beograd očekuje se od 15. novembra 2017. godine.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!