Bjelica očekuje dodatni angažman

#DuškoBjelica

Senatori će u ponedjeljak na sjednici, između ostalog, razmotriti zahtjev prof. dr Duška Bjelice da mu se odobri dodatni angažman na Fakultetu prirodnoslovnomatematičkih i odgojnih znanosti Sveučilištva u Mostaru gdje bi vikendom, u ljetnjem semestru, predavao teoriju treninga.

Duško Bjelica (Foto: rtcg.me)

Vijeće Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore predložilo je Senatu da se saglasi za ovaj angažman.

Bjelica je u zahtjevu napisao da je pozvan sa fakulteta iz Mostara da izvodi nastavu, te je podsjetio da je i u prethodnoj studijskoj godini odlukom Senata bio angažovan u toj ustanovi.

„Pošto Fakultet za sport i fizičko vaspitanje UCG iz Nikšića ima sporazum o saradnji sa ovim fakultetom iz Mostara i kako se radi o jednom predmetu u jednom semestru gdje bih u danima vikenda računajući i ispite boravio ukupno 5-6 puta, obratio sam se ponovo Vijeću Fakulteta i Senatu UCG ukoliko smatraju za opravdano da mi odobre ovaj angažman“, napisao je Bjelica.

Pročitajte još:   Inspektori će moći da ulaze u stanove

Senat će, takođe, razmotriti zahtjev Filološkog fakulteta da se odobri dodatni angažman doc. dr Jasmini Nikčević na predmetima francuska književnost 3 (l7. vijek) i francuska književnost 4 (19. vijek) na studijskom programu francuskog jezika i književnosti i latinskog jezika Filološkog fakulteta Univerziteta u Banjaluci.

I Vijeće Medicinskog fakulteta dostavilo je senatorima na odličivanje prijedlog da se prof. dr Dragoslav Nenezić angažuje u nastavi na Medicinskom fakultetu u Istočnom Sarajevu u studijskog godini 2017/2018.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!