Bjelica očekuje dodatni angažman

#DuškoBjelica

Senatori će u ponedjeljak na sjednici, između ostalog, razmotriti zahtjev prof. dr Duška Bjelice da mu se odobri dodatni angažman na Fakultetu prirodnoslovnomatematičkih i odgojnih znanosti Sveučilištva u Mostaru gdje bi vikendom, u ljetnjem semestru, predavao teoriju treninga.

Duško Bjelica (Foto: rtcg.me)

Vijeće Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore predložilo je Senatu da se saglasi za ovaj angažman.

Bjelica je u zahtjevu napisao da je pozvan sa fakulteta iz Mostara da izvodi nastavu, te je podsjetio da je i u prethodnoj studijskoj godini odlukom Senata bio angažovan u toj ustanovi.

„Pošto Fakultet za sport i fizičko vaspitanje UCG iz Nikšića ima sporazum o saradnji sa ovim fakultetom iz Mostara i kako se radi o jednom predmetu u jednom semestru gdje bih u danima vikenda računajući i ispite boravio ukupno 5-6 puta, obratio sam se ponovo Vijeću Fakulteta i Senatu UCG ukoliko smatraju za opravdano da mi odobre ovaj angažman“, napisao je Bjelica.

Senat će, takođe, razmotriti zahtjev Filološkog fakulteta da se odobri dodatni angažman doc. dr Jasmini Nikčević na predmetima francuska književnost 3 (l7. vijek) i francuska književnost 4 (19. vijek) na studijskom programu francuskog jezika i književnosti i latinskog jezika Filološkog fakulteta Univerziteta u Banjaluci.

I Vijeće Medicinskog fakulteta dostavilo je senatorima na odličivanje prijedlog da se prof. dr Dragoslav Nenezić angažuje u nastavi na Medicinskom fakultetu u Istočnom Sarajevu u studijskog godini 2017/2018.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!