Bogdanović – Velijaj: Cetinje pozitivan primjer u regionu

#Društvo #Albanija #Cetinje

jijij.jpg

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović susreo se juče sa gradonačelnikom Tirane Elionom Velijajem i tom prilikom sa albanskim kolegom razmijenio iskustva u vezi sa brojnim projektima koje realizuju dva grada.

Gradonačelnik Bogdanović je upoznao gradonačelnika Velijaja sa ključnim projektima Prijestonice, posebno onim koji se odnose na otvaranje novih radnih mjesta i privlačenje stranih investicija. On je kazao da je poseban akcenat stavljen na aktivnosti iz oblasti međunarodne saradnje, zahvaljujući kojoj je Prijestonica Cetinje, u prethodne četiri godine, ostvarila donacije od preko 19 miliona eura.

“Današnji sastanak bio je prilika i da razgovaramo o pravcima buduće saradnje dva grada, pri čemu smo identifikovali ključne oblasti u kojima ćemo zajednički djelovati u narednom periodu, kao što su projekti prekogranične saradnje koju možemo razviti na obostranu korist”, kazao je gradonačelnik Bogdanović.

Gradonačelnik Tirane Elion Velijaj kazao je da mu je bilo zadovoljstvo ugostiti Gradonačelnika Cetinja i naglasio da je Cetinje pozitivan primjer u regionu na koji način se vodi lokalna samouprava.

“Bez obzira koje je veličine grad, dosta toga što funkcioniše u jednoj sredini može se implementirati u drugoj”, kazao je Velijaj i dodao da mnogo toga što je urađeno na Cetinju, može biti uzor Tirani, kao što su, između ostalog, brojni infrastrukturni projekti.

On je naglasio da željno očekuje uzvratnu posjetu, jer je, kako je kazao, Cetinje sinonim za moderno i novo.

Dva gradonačelnika su se usaglasila sa će ubuduće raditi na razmjeni mladih ljudi kako bi se u raznim oblastima mogla uporediti međusobna iskustva.

Gradonačelnik Bogdanović je učestvovao na dvodnevnoj regionalnoj konferenciji pod nazivom “Pružanje javnih usluga u regionu Zapadnog Balkana“, koja se održava u Tirani.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!