Broj korisnika aplikacije Klik Podgorica u porastu

Klik_Podgorica1.jpg

Za nekoliko mjeseci, od kada je lansirana, aplikacija Klik Podgorica preuzeta je više od 5.000 puta. Korisnike su najviše zanimali podaci o ugostiteljskim objektima, gradskom saobraćaju i kulturi. Tokom istog perioda-od maja do jula-zabilježeno je više od 10.000 posjeta web stranice www.klikpodgorica.me.

Aplikacija Klik Podgorica omogućava građanima i turistima da na brži i jednostavniji način dobiju informacije o gradskom i željezničkom saobraćaju, biciklizmu, ugostiteljstvu, sportskim objektima, zdravstvenim ustanovama, kao i o kulturi i istoriji Glavnog grada. To je svojevrsni digitalni vodič kroz Podgoricu, koji sadrži podatke o više od 1.500 objekata, lako pretraživih na elektronskim mapama. Osim toga, aplikacija sadrži i informacije o kulturno-istorijskim objektima, obrazovnim i zdravstvenim institucijama, biciklističkim stazama.

Aplikacija i web platforma Klik Podgorica nastale su kao rezultat projekta koji su partnerski realizovali NVO Mladiinfo Montenegro, Glavni grad Podgorica i kompanija Studio Lasso, uz podršku Telenor fondacije.

Korisnici su, tokom perioda od lansiranja, bili u prilici da sugerišu izmjene za poboljšanje aplikacije. Tako je skoro 150 korisnika Android i iOS verziju aplikacije ocijenilo gotovo maksimalnim ocjenama.

Kako bi se sadržaj aplikacije dodatno unaprijedio, sklopljeni su sporazumi sa gradskim institucijama i kompanijama, koji će kroz aplikaciju objavljivati informacije o događajima koji su predmet pažnje korisnika. Aplikacija se razvija sa ciljem proširenja informacija o postojećim kategorijama, a u fokusu je i promocija verzije na engleskom jeziku, kako bi bila od koristi turistima koji posjećuju Glavni grad.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!