CEDIS donirao 4.900 eura

Povodom obilježavanja jubileja 111 godina postojanja Gimnazije „Slobodan Škerović“ u Podgorici, Crnogorski elektroprenosni sistem (CEDIS) toj obrazovno-vaspitnoj ustanovi donirao je 4.900 eura za opremanje specijalističkih odjeljenja i realizaciju aktivnosti podrške profesionalnom razvoju nastavnog kadra.

Marija Jovović, CEDIS

„Obrazovanje je, nesporno temelj uspješnog društva. Pa ipak, povremeno je neophodno primjerom naglasiti da važnost adekvatne edukacije mladih nije isključiva odgovornost obrazovnosg sistema, već svih segmenata društva, a naročito onih koji imaju mogućnosti da obrazovne procese podrže u materijalnom smislu“, kazali su iz CEDIS-a.

Kako dodaju iz te kompanije, podršku obrazovanju ove godine započeće projektom „Gimnazijalcima od srca“ i povodom 111 godina postojanja prvoj četvororazrednoj srednjoj opšteobrazovnoj škol u Podgorici uručiti donaciju.

„Crnogorski elektrodistributivni sistem se već javno pozicionirao kao kompanija sa snažnom društveno-odgovornom orijentacijom“, navodi se u saopštenju.

Iz CEDIS-a najavljuju da će još više brinuti o zajednici i to sa posebnim akcentom na obrazovni sistem, koji je kako su kazali, nezaobilazni dio njihove društveno-odgovorne strategije.

„Ovo je naš početak, a nadam se i vjerujem da ćemo zajedno iznijeti još mnogo projekata, a sve sa ciljem boljih uslova za edukaciju učenika. CEDIS 111. rođendan Gimnaziji i gimnazijalcima čestita od srca“, kazala je šefica Službe za korporativne komunikacije u CEDIS-u, Marija Jovović.

Projekat „Gimnazijalcima od srca“ podrazumijeva novčanu pomoć od 4.900 eura za opremanje specijalističkih odjeljenja, kao i za realizaciju aktivnosti podrške profesionalnom razvoju nastavnog kadra ove obrazovno-vaspitne ustanove.

„Dio sredstava ćemo iskoristiti da pošaljemo naše profesore i učenike u posjetu školi slične orijentacije iz Italije, radi razmjene iskustva, a dio za nabavku dodatnih nastavnih sredstava za kabinete specijalističkih odjeljenja“, istakla je direktorica Gimnazije, Zoja Bojanić Lalović.

Iz CEDIS-a podsjećaju da su nakon manje od dvije godine samostalnog poslovanja u javnosti prepoznati kao društveno-odgovorna kompanija, a to, dodaju, potvrđuje i nagrada Unije poslodavaca Crne Gore.

„UPCG nagrada za DOP“ je CEDIS-u dodijeljena krajem prethodne godine, kao priznanje za podršku značajnom broju projekata iz oblasti zdravstva, obrazovanja i kulture.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!