Centar za neonatologiju dobio pulsni oksimetar

#Neonatologija #Donacija

Klinični Centar Crne Gore putem donacije obezbijedio je za potrebe Centra za neonatologiju pulsni oksimetar sa jednokratnim neonatalnim senzorom. Aparat koji brzo i neagresivno mjeri stanje arterijske krvi kiseonikom neophodan je prilikom transporta novorođenčadi sa odjeljenja neonatologije u druge medicinske centre. Donaciju aparata je obezbijedila ,,Domaća trgovina,, lanac Aroma marketa i Conto diskonta, kao dio društveno odgovornog programa kompanije.
„Iako Centar za neonatologiju ima više pulsnih oksimetara i monitora, donirani pulsni oksimetar je jedini, koji se može koristiti u uslovima transporta. Medicinske ekipe Centra, transportuje visokorizičnu novorođenčad za Beograd, na dalju dijagnostiku i liječenje, a transport se obavlja i unutar Crne Gore (transport “ka Centru” iz svih porodilišta). Transportni pulsni oksimetar omogućiće, da u svakom momentu, ljekar i sestra prate vitalne parametre (pulsnu saturaciju, srčanu frekvencu) novorođenčeta i da, ukoliko je potrebno, na vrijeme odreaguju. Aparat će transport teško bolesne i ugrožene novorođenčadi, učiniti lakšim i komfornijim. Osoblje Centra za neonatologiju zahvalno je na pomenutoj donaciji i nada se da će ova društveno-odgovorna akcija kompanije “Domaća trgovina” poslužiti za primjer“ – saopštila je Lidija Banjac, načelnica Centra za neonatologiju KCCG.
„Svaki dan se susrećemo sa mnogim izazovima i ubrzanim načinom života pa često zaboravljamo koliko je zdravlje bitno. Istina je da se osvrnemo i zastanemo tek kada naiđemo na određene zdravstvene tegobe. Posebno smo senzibilni kada su djeca u pitanju. Važno je brinuti o njima i pomoći koliko je moguće. Zahvalni smo medicinskom osoblju Centra za neonatologiju što predano brinu o našim mališanima i vjerujemo da će im oksimetar omogućiti sigurniji transport u druge zdravstvene centre“ – kazali su iz kompanije.

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!