Čitaoci šalju: Ko je nadležan ako vam drvo padne na auto?

#Društvo #Automobil #Drvo #Nikšić

19357787_449253542110662_80693818_n.jpg

Jak vjetar sinoć u Nikšiću srušio je grane drveta na jedan automobil u Karađorđevoj ulici. Vlasnica automobila, koja srećom nije pretrpjela veću štetu, obratila se redakciji CdM-a sa pitanjem ko je od nadležnih odgovoran za ovakve slučajeve, jer sinoć u razgovoru sa policijom, vatrogascima nije dobila odgovor.

Ona nam je ispričala, da je sinoć oko jedan sat poslije ponoći, nakon što je na parkingu zatekla auto prekriveno starim granama, pozvala policiju.

“Grane su pale na krov automobila. Došla je policija, oni su mi kazali da nijesu nadženi za ovaj slučaj, jer je u pitanju viša sila”, kazala nam je ona.

Policajci su, kako nam je ispričala pozvali komunalnu policiju, koja je stigla i kazala da slučaj nije u njihovoj nadležnosti.

“Komunalna je došla na lice mjesta, bili su jako neljubazni i zamolili su da se udaljimo, čak je jedan od njih galamio na nas”, dodaje ona.

Potom, kako nam priča, pozvani su vatrogasci, koji ponavljaju istu priču kao kolege – da nijesu nadležni ali da će pomoći jer “joj izlaze u susret”.

“Niko od njih nije htio da pomjeri automobil, već su rekli meni da na sopstvenu odgovornost kao vozač pomjerim vozilo. Niko nije napravio zapisnik ni bilo šta samo je policija uzela podatke”, kazala je ona i dodala da ne zna šta bi bilo da je šteta bila veća.

CdM je uputio pitanja Opštini Nikšić šta se radi u ovakvim slučajevima.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!