Crnogorski tim za spašavanje od poplava na međunarodnoj vježbi u Italiji

slika-1.jpg

Crnogorski tim za spašavanje od poplava sa upotrebom čamaca učestvuje na međunarodnoj terenskoj vježbi “NEIFLEX 2018”, koja se od 6. do 10. juna održava u italijanskoj regiji Veneto, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Kako navode u MUP-u, u našem timu su predstavnici Direktorata za vanredne situacije i službi zaštite i spašavanja iz Podgorice, Cetinja, Nikšića, Ulcinja i Kotora, a glavni cilj vježbe je jačanje kapaciteta, operativne saradnje i interoperativnosti timova za spašavanje od poplava na terenu, kao i provjera podrške zemlje domaćina HNS i standardnih operativnih procedura.

“Pored četiri predstavnika Direktorata za vanredne situacije koji su dio menadžmenta tima, Direktorat ima dva predstavnika u timu za kontrolu vježbe, jednog predstavnika u timu za evaluaciju vježbe, kao i jednog posmatrača vježbe”, ističu u Ministarstvu.

Osim timova iz Italije i Crne Gore na terenskoj vježbi učestvuju i timovi za spašavanje od poplava iz Francuske, Slovenije, Srbije, Austrije i Rusije.

Vježba se organizuje u okviru NEIFLEX projekta „Vježba spašavanja od poplava u sjevero-istočnom dijelu Italije“, koji se realizuje u sklopu Mehanizma za civilnu zaštitu Unije, a sprovode ga Odsjek za civilnu zaštitu Italije, Direktorat za vanredne situacije MUP-a Crne Gore, Sektor za vanredne situacije MUP-a Srbije, MUP Austrije, Odsjek za civilnu zaštitu i pripremljenost na vanredne situacije MUP-a Francuske i Uprava za civilnu zaštitu i humanitarnu pomoć Slovenije.

Ž.N.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!