Dejan Adamović i NVO Biram Bar riješili problem sa električnom energijom u Zgradi Lekić

DSC06695.jpg

Zahvaljujući Dejanu Adamoviću i NVO Biram Bar konačno je riješen problem sa električnom energijom u „Zgradi Lekić“, saopšteno je iz ove NVO.

Dok su se drugi u Crnoj Gori pripremali za doček, a kasnije i proslavljali Novu 2018-tu godinu, stanari čuvene „Zgrade Lekić“ u Sutomoru, u kojoj žive i djeca i penzioneri, dočekali su je u mraku.

To je bio vrhunac problema koji se vuče od 1997. godine kada je investitor bez dozvola napravio zgradu. Problemi sa strujom – iskakanje glavnih osigurača, loša instalacija – koji se godinama vuku ili sakrivaju pod tepih samo su 30. decembra isključenjem sa mreže dostigli svoj vrhunac.

Većina drugih bi digla ruke od ovog problema ali ne i Dejan Adamović – jedan od aktivista NVO Biram Bar ali i menadzer prodaje Peštana Aranđelovac za Crnu Goru. U skladu sa sloganom NVO Biram Bar „Nove ideje – bolja rješenja“ – zasukao je rukave i prionuo na pronalaženje rješenja za ovaj problem.

Ulaz prije

„Uz pomoć prijatelja iz Biram Bar stupio sam u kontakt sa Savom Ostojić iz CEDIS-a, koja je pokazala izuzetno razumijevanje za probleme koje su imali stanari „Lekić zgrade“, rekao nam je Dejan Adamović. „U toku samo 7 dana problem koji je postojao godinama i izgledao nerješiv – riješen je. Danas je konačno napajanje električnom energijom ove zgrade stabilno i bez svakodnevnih iskakanja osigurača. Ono što je najbitnije – zgrada je postala bezbjedna za stanovanje poslije više od 20 godina.“

U ime zahvalnosti, stanari su Savi Ostojić poslali zahvalnicu izgraviranu na drvetu, kao mali znak pažnje za pomoć i razumijevanje koje je pokazala.

No, vrijedni Dejan Adamović nije tu stao. Kada je shvatio da su mali, svakodnevni problemi rješivi, organizovao je stanare ali i donatore i pristupio krečenju hodnika „Zgrade Lekić“. Do danas su okrečeni prizemlje i prvi sprat, a ostatak zgrade će, zahvaljujući donatorima, biti okrečen do kraja februara.

„Naš sledeći korak je odlazak na razgovor sa Predsjednikom SO Bar Radomirom Novakovićem o izradi fasade na ovoj zgradi, jer je na samom ulazu u Sutomore, što je i turisticki i atrakcijski problem”, kaže Adamović. “Šta smo se dogovorili sa njim obavijestićemo građane.”

Svakako da tu nije kraj akcijama NVO Biram Bar za uređenja zgrada u našem gradu. Po riječima članova ove organizacije, u toku su pregovori sa donatorima kako bi se još neke zgrade sredile i postale bolje mjesto za život.

B.M.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

1 komentar

  1. Kad bi u svakom.gradu po tri ovakva coveka dosla na funkcije, pa.i neiskusna samo sa voljom, mozda bi pomislio da se nesto moze promjeniti…sve dok su na rukovodecim pozicijama ljudi bez skole ili skole koja nema smisla sa funkcijom koju obavljaju zbogom pameti…dzabe Zgrada Lekica, ako Vi ovakvim ljudima ne ponudite funkcije i to odmah

Comments are closed.