Demokrate osuđuju Vujovića zbog zloupotrebe vozila

Budva.jpg

Demokrate Budva su poručile da ne mogu a da se ne pridruže javnosti u pogledu osude zloupotrebe službenog vozila v.d. direktora „Vodovoda i kanalizacija“ Vladimira Vujovića.

Smatraju da će se sa osudom takvog ponašanja javnih funkcionera složiti svaki građanin, bez obzira kojoj političkoj opciji pripada.

“Međutim, imamo veliki problem kada ta osuda dolazi od vašeg političkog subjekta, koji može držati malu školu zloupotrebe opštinskih i državnih resursa u stranačke i lične svrhe”, kazale su Demokrate.

Dodaju da bi voljeli da je ovako odreagovano ka centrali njegove stranke, ili jednoj od njenih frakcija. Ističu da smo ovih dana svi bili svjedoci zloupotrebe službenih vozila na dan izbora u Beranama i Ulcinju.

“O Budvi i oktobru 2016. godine da i ne govorimo. Inicirajte smjene odgovornih ili makar javno osudite takvo ponašanje, pa onda kritikujte druge. Međutim, znamo da za to nijeste kadri i da nijeste tako nešto smjeli uraditi, te da ste i ovo saopštenje brzopleto napisali i poslali, pa se sada kajete”, navodi se u saopštenju.

Smatraju da se brzopletost ogleda i u tome što je u svom saopštenju pitali predsjednika Opštine, Dragana Krapovića, šta je uradio povodom konkretnog slučaja.

“Niste provjerili da preduzećima kojima je osnivač Opština upravljaju bordovi direktora i da jedino oni imenuju i razrješavaju direktore, kao i da jedino oni formiraju disciplinsku komisiju, u slučaju pokretanja disciplinske odgovornosti. Vi čas zamjerate predsjedniku Krapoviću kako je „skoncentrisao svu vlast u svojim rukama“, a čas očekujete od njega da djeluje van svojih ovlašćenja. Čas optužujete vlast da sprovodi politički progon i revanšizam, kao i da postavlja politički podobne kadrove, pa vam onda smeta što je na čelu „Vodovoda“ trenutno osoba koja je za vrijeme vašeg zemana bila finansijski direktor istog preduzeća”, kazali su oni.

Zaključuju da javni funkcioneri moraju postupati u skladu sa određenim kodeksom ili, što se tiče Demokrata, podršku imati neće.

“Ovdje smo došli da bismo radili i borili se za promjene u korist javnog interesa, a sve što odudara od onog zbog čega su nam građani dali povjerenje naići će na našu javnu i nedvosmislenu osudu. Tako je i u konkretnom slučaju”, navodi se u saopštenju.

Že.B.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!