Digitalizovati servise radi uštede vremena

#OpštinaBar #SuzanaPribilović

Opština Bar treba u narednom periodu da radi na digitalizaciji servisa koji štede vrijeme i olakšavaju građanima pristup uslugama, u čemu će imati podršku Vlade, saopštila je ministarka javne uprave, Suzana Pribilović.

.

 

Kako je saopšteno iz Ministarstva javne uprave (MJU), tokom posjete Baru Pribilović i gradonačelnik Zoran Srzentić razgovarali su o brojnim temama koje se tiču funkcionisanja te Opštine, sa posebnim akcentom na reformu lokalne samouprave, aktuelnim projektima, reformi javne uprave na svim nivoima, ali i sistemu lokalne samouprave u Crnoj Gori i potencijalnoj saradnji pri realizaciji projekata iz oblasti E-uprave.

Pribilović je, kako se navodi, izrazila zadovoljstvo povodom posjete Opštini Bar, i kazala da je cilj ovih posjeta produbljivanje saradnje i pomoć u rješavanju problema koja opterećuju rad lokalnih samouprava.

Pribilović je istakla da je cilj reforme javne uprave stvaranje efikasne i ekonomične javne uprave koja mora biti okrenuta ka građaninu i kreirana po njegovoj mjeri, i da se reforma sprovodi na svim nivoima javne uprave.

„Pribilović je pohvalila napore Opštine na planu jačanja lokalnih servisa, ali i istakla da u narednom periodu treba raditi na digitalizaciji servisa koji štede vrijeme i građanima olakšavaju pristup uslugama, u čemu će imati podršku Vlade“, saopšteno je iz MJU.

Pribilović je, kako se navodi, pohvalila napore lokalne samouprave u pravcu realizacije strateških projekata i istakla da postoji prostor za unapređenje saradnje.

Srzentić je kazao kako će Opština Bar u narednom periodu biti pouzdan i odgovoran partner MJU u realizaciji mjera i aktivnosti u procesu reforme javne uprave.

On je, kako je saopšteno, predstavio aktivnosti koje je Opština sprovela, odnosno koje slijede u pogledu daljeg unapređenje rada jedinica lokalne samouprave i efikasnog servisa građana.

Na sastanku je razgovarano i o modelima finansiranja razvojnih projekata u barskoj Opštini.

„U tom dijelu su se usaglasili da je neophodno uspostaviti mehanizam koji će omogućiti veće povlačenje sredstava iz pretpristupnih fondova Evropske unije, a sa kojima se može unaprijediti sistem i riješiti jedan broj pitanja od značaja za dalji razvoj grada“, kaže se u saopštenju.

Posjeta opštinama realizuje se, kako se navodi, u okviru redovne komunikacije koju MJU ostvaruje sa lokalnim samoupravama.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!