„Dobra saradnja Ministarstva i UCG“

#AleksandarBogdanović #MemorandumOSaradnji #AleksandarBogdanovi #RanoJe

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović istakao je da je taj resor bio partner u realizaciji naučnih projekata fakulteta Univerziteta Crne Gore i pozvao sve jedinice UCG da i u ovoj godini dostave svoje prijedloge i inicijative koje mogu zajedno realizovati.

.

Bogdanović je danas s rektorom Univerziteta Crne Gore Danilom Nikolićem razgovarao danas na Univerzitetu o projektima koje dvije institucije zajedno realizuju, kao i o nastavku saradnje u ovoj godini.

„Bogdanović je istakao da je ostvarena dobra saradnja sa univerzitetskim jedinicama, koje su bile uključene u realizaciju značajnih projekata Ministarstva. Posebno je naglasio važnost i značaj angažovanja Arhitektonskog fakulteta Crne Gore na izradi Procjene uticaja na baštinu Prirodnog i kulturno-istorijskog područja Kotora-HIA, dokumenta koji ima kapitalni značaj za očuvanje ovog UNESCO lokaliteta“, saopšteno je iz Ministarstva kulture.

Nikolić je naveo kako je potpisani Memorandum o saradnji u oblasti kulturno-umjetničkog stvaralaštva, kulturne baštine i medija između Ministarstva kulture i Univerziteta Crne Gore, za period 2016 – 2020. odlična osnova za povezivanje ova dva izuzetno vazna resora, kao i da ovaj dokumet zajedno možemo dodatno dopuniti i inovirati.

Saopšteno je i da je ove godine izvjesna investicija Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju u Crnoj Gori (TIKA) u Univerzitetski kompleks – Akademija umjetnosti na Cetinju, kao i da je kroz Kapitalni budžet opredijeljeno gotovo pola miliona eura za tu namjenu.

„Razgovarano je i o potencijalnoj lokaciji za izgradnju zgrade Muzeja savremene umjetnosti. Tom prilikom su razmotrene nekolike lokacije koje se nalaze u vlasništvu Univerziteta i dogovoreno formiranje mješovite komisije koja će u narednih 30 dana utvrditi konačnu lokaciju, kako bi se shodno projektnom zadatku otpočelo sa izradom projektne dokumentacije“, istakli su iz Ministarstva.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!