„Dom kulture postao dom korupcije“

#Dnp

Predsjednik OO Demokratske narodne partije Pljevlja i funkcioner Demokratskog fronta Vladislav Bojović kazao je da i, pored niza navodno čvrstih obećanja odlazećeg predsjednika opštine Mirka Đačića, po svemu sudeći ni ovog 20. novembra neće biti otvoren Dom kulture u tom gradu.

.

„Podsjećamo da je njegova rekonstrukcija započela u junu 2007. i traje više od 10 godina. Pogotovo u prvoj fazi radova, kada su poslovima rukovodili Filip Vuković i Igor Golubović i kada je potrošeno preko 3,4 milona evra, dom pljevaljske kulture je nažalost postao dom korupcije i debelog ugrađivanja pojedinaca“, saopštio je Bojović.

Kako je istakao, samo detaljna tužilačka istraga može utvrditi koliko je miliona eura do sada potrošeno na rekonstrukciju Doma kulture, „a koliko je od tog novca završilo u privatnim džepovima“.

„Ovih dana svjedoci smo novih krpljenja i prepravki na spoljašnjem dijelu Doma kulture, zbog čega ovo zdanje, nažalost, počinje da liči na običan kokošinjac. Prosto je nevjerovatno da čuveni arhitekta, kakvim se samoproglašava Mirko Đačić, prihvata da se na ovom objektu izvode radovi koji se svode na primitivno krpljenje. U to se ovih dana mogu uvjeriti i slučajni prolaznici, primjećujući da se neki veoma skupi radovi na Domu kulture izvode po dva i više puta“, rekao je Bojović.

On smatra da zbog takve situacije najviše ispaštaju građani Pljevalja.

„Na poseban način i u posebnoj mjeri ispaštaju i zaposleni u ustanovama kulture, koji treba da zadovolje javni interes zbog koga i postoje, radeći u potpuno neuslovnim objektima. I dok Dragan Brković najprizemnije vrijeđa odlazećeg predsjednika opštine, a ovaj junački ćuti i ne odgovara, opština Pljevlja novcem građana nastavlja da plaća zakup prostorija za Biblioteku upravo vlasniku `Vektre Jakić`, koji je uzurpirao i prostorije nekadašnje Vojne fabrike. Ovo nije činjenica ponižavajuća samo za odlazećeg predsjednika opštine, već i za čitav grad i sve građane Pljevalja“, kazao je Bojović.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!