Domu u Bijeloj donirali 14.000 eura za izgradnju solarne elektrane

#Društvo #DeMonte #DječjiDom“Mladost“ #Donacija #Minhen #SolarnaElektrana

Primopredaja.jpg

Dječjem domu “Mladost” u Bijeloj njemačko-crnogorsko prijateljstvo “De Monte” iz Minhena uručena je donacija-novčani ček od 14.000 eura za izgradnju sistema solarne elektrane.

Predsjednik udruženja njemačko Savo Bigović uručio je ovu donaciju direktoru doma Vladimiru Deliću, a novac je prikupljen na donatorskoj večeri u Minhenu.

“Smatramo da je ovo najljepši način da kroz konkretan doprinos dijaspora pomogne maticu i da se istovremeno jačaju odnosi dijaspore i matice. Obezbijeđjena sredstva će pomoći da Dom dobije novi, efikasniji način snabdijevanja energijom, dok će njegovi štićenici, naša djeca, u njemu imati udobniji život. Posebno nam je drago što je našu iskrenu želju u ovom projektu koji smo realizovali u saradnji sa Generalnim konzulatom Crne Gore u Minhenu prepoznala kompanija Luštica Development koja je time pokazala socijalnu odgovornost. U ovoj akciji jednako je važno i učešće prestavnika Vlade i Skupštine Crne Gore, predstavnika Vlade Bavarske, njemačkih prijatelja i naravno crnogorske dijaspore u Minhenu”, naveo je Bigović

S.B.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!