Humanitarna akcija sjutra u Delti

#BankaHrane

Povodom obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv siromaštva Banka hrane Crne Gore i Volonterski klub Gimnazije „Slobodan škerović“ sjutra 14. oktobra u Delta sitiju organizuju humanitarnu akciju pod nazivom „Da imaju i oni koji nemaju“.

.

Tu humanitarnu akciju sakupljanja hrane i higijenskih sredstava, istim povodom, Banka hrane organizuje osmu godinu zaredom.

„Banka hrane CG će, u saradnji sa Volonterskim klubom Gimnazije „Slobodan Škerović“ i Delta sitijem, kao domaćinom, organizovati ovu plemenitu akciju namijenjenu socijalno ugroženim porodicama. Akcija će početi u 9.30 i trajaće do 22 sata“, saoptili su iz te NVO.

Organizatori napominju da akcija ove godine nosi naziv „Da imaju i oni koji nemaju“, jer je pravi primjer altruizma i dobročinstva.

Oni napominju da su Ujedinjene nacije proglasile 17. oktobar za Svjetski dan borbe protiv siromaštva 1987. godine, sa ciljem da ukažu na potrebu iskorjenjivanja siromaštva u svim zemljama svijeta.

„Povodom tog datuma širom svijeta se organizuju akcije solidarnosti i apeluje da svi pomognemo ugroženima koliko možemo. Vlade svih država, a posebno onih sa velikim brojem ugroženih stanovnika, se pozivaju da proaktivnom politikom stvore ambijent za brži izlazak iz siromaštva“, navodi s u saopštenju.

Iz Banke hrane napominju da „koliko porodica će dobiti pomoć zavisi od nas!“ i pozivaju „Donirajmo, naše malo njima puno znači!“.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!