I u sportu prostor za saradnju CG i Poljske

#NikolaJanović #IrenaTatažinjska

Ambasadorka Poljske Irena Tatažinjska istakla je spremnost svoje zemlje da sa Crnom Gorom, kroz aktivnosti Ministarstva sporta, jača međusobne odnose i saradnju. Sa Tatažinjskom je, o mogućnostima saradnje, danas razgovarao ministar sporta Nikola Janović.

.

Janović je izrazio zadovoljstvo dinamikom i kvalitetom odnosa između Crne Gore i Poljske, uz očekivanje da će oni u narednom periodu nastaviti da se razvijaju na svim nivoima i u svim oblastima.

„Informišući ambasadorku Tatažinjsku o planovima funkcionisanja novoformiranog Ministarstva sporta, ministar je kao bitan segment svojih aktivnosti naveo obilazak gradova i škola, sa ciljem afirmacije školskog sporta. Prema njegovim riječima, jedan od prioriteta je i unapređenje vrhunskog sporta. Takođe, istakao je da je u Ministarstvu formiran sektor mladih, koji će posebno voditi računa o potrebama omladine, razvoju omladinske politike, poboljšanju položaja mladih u društvu“, navodi se u saopštenju.

Ambasadorka Poljske čestitala je Janoviću stupanje na dužnost.

„Imajući u vidu da međudržavni odnosi naše dvije zemlje bilježe konstantan napredak, Ambasadorka je istakla da će Poljska nastaviti da podržava Crnu Goru na putu evropskih i evroatlantskih integracija“, navodi se u saopštenju Ministarstva sporta.

Ona je pozdravila ciljeve i aktivnosti novoformiranog Ministarstva.

„Posebno istakavši značaj i važnost uključivanja djece u sport i unaprjeđenje školskog sporta i istakla spremnost da se zajedničkim naporima i u ovom resoru definišu modaliteti daljeg jačanja međusobnih odnosa“, navodi se u saopštenju i dodaje da su se Janović i Tatažinjska saglasili da u oblasti sporta postoji veliki prostor za saradnju i jačanje prijateljskih veza između dvije zemlje.

Izvor: Radio Televizija Crne GoreŽelite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!