Ideina akcija širom CG: Sade drveće ispred škola

#Društvo #Drveće #Idea #OsnovneŠkole #VolonterskaAkcija

IDEA_volonterska-akcija-5.jpg

Više od 100 zaposlenih u IDEI uključilo se u volontersku akciju „Budi odgovoran, posadi IDEA drvo“ u dvorištima odabranih škola u pet crnogorskih gradova.

Volonterska akcija

Volonterska akcija počela je juče u Podgorici, a narednih dana nastaviće se u Nikšiću, Herceg Novom, Baru i Bijelom Polju. Tako je juče više od 50 zaposlenih u IDEI u Podgorici posadilo stabla javora, breze, čempresa, jasena i ligustruma u dvorištima osnovnih škola „Radojica Perović“ u bloku VI i „Vladimir Nazor“ u Maslinama.

Kako kaže Jelena Doderović, direktorica marketinga u IDEI, briga za djecu i njihov zdrav razvoj uvijek je bila u njihovom fokusu, zbog čega su se i odlučili da upravo njima uljepšaju prostor ispred škola u kojima provode najviše vremena.

“Zajedničkom akcijom zaposlenih u kompaniji želimo da pokažemo da smo, pored odgovornosti prema sebi, kolegama i poslovnim partnerima u svakodnevnom radu, odgovorni i prema zajednici i životnoj sredini u kojoj poslujemo, čime potvrđujemo prepoznatu ulogu IDEE kao dobrog komšije,“ dodala je ona.

Volontersku akciju IDEE podržalo je podgoričko „Zelenilo“, čiji su radnici pomogli prilikom nabavke i sadnje biljaka.

U sadnji novih stabala učestovala su đaci i uprava škola.

Mirjanu Bošković, direktoriua OŠ „Radojica Perović“ raduje oplemenjavanje dvorišta, jer kako kaže, tako edukuju mlade naraštaje da žive u zdravoj sredini.

“Nadamo se da će oni prenositi brigu o sadnicama i na svoje mlađe drugare, kako bi sebi obezbjedili zdraviju budućnost,“ dodala je ona.

IDEI se zahvalila i Ljiljana Krivokapić, direktorica OŠ „Vladimir Nazor“.

„Naši đaci vole da sređuju dvorište i uvijek se rado odazovu, čak i sa roditeljima. Lijepo je što je kompanija DIEA prepoznala naš trud i napore da nam dvorište bude lijepo, tako što je organizovala ovu akciju, na čemu smo joj svi jako zahvalni,“ rekla je Krivokapić.

Volonterska akcija se nastavlja već naredne sedmice u Nikšiću, u dvorištu gimnazije “Stojan Cerović”. Nakon toga, zaposleni u IDEI posjetiće OŠ “Dašo Pavičić” u Herceg Novom, gdje će nove biljke posaditi u atrijumu škole.

U srijedu 18. oktobra na red dolazi dvorište OŠ “Anto Đedović”, a dva dana kasnije velika volonterska akcija IDEE završava se u Bijelom Polju u OŠ „Marko Miljanov“.

IDEA je odabrala škole uz saglasnost Ministarstva prosvjete.

Ovaj tekst je dio plaćenih objava.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!