Info table u Herceg Novom neprihvatljive, biće uklonjene uskoro

table-2-750x450.jpg

Turističko informativne table koje su početkom godine postavljene na šest lokacija u Starom gradu u Herceg Novom biće uklonjene jer nisu usklađene sa konzervatorskim principima, javlja Radio Herceg Novi.

Informativne table izazvale su brojna negodovanja laičke i stručne javnosti. Novljani su zamjerali što su postavljane bez najave i dogovora, a stručnjaci su ukazivali na netačne podatke koji su na njima objavljeni.

Negativno mišljenje dala je i Uprava za zaštitu kulturnih dobara i ono je uz zvaničan dopis iz Sekretarijata za komunalne djelatnosti, ekologiju, energetsku efikasnost i zaštitu životne sredine proslijeđeno NVO Centar za inicijative iz oblasti održivog turizma iz Podgorice čiji su aktivisti postavili table.

Kako je kazao sekretar za komunalne djelatnosti, ekologiju, energetsku efikasnost i zaštitu životne sredine, Aleksandar Kovačević, ocijenjeno je da su su nedostaci sadržani u tekstualnim prikazima istorije grada, ilustracijama i dizajnu, neusklađeni sa konzervatorskim principima“.

“Nije nam namjera da table uklonimo u potpunosti jer su one na neki način turistička ponuda grada, ali se nepravilnosti moraju ispraviti. Tek nakon toga table će biti vraćene na lokacije koje odobri Uprava”, dodao je on.

Iz Sekretarijata su proslijedili zvaničan dopis pomenutoj NVO uz mišljenje Uprave za zaštitu kulturnih dobara i nakon što dobiju potvrdu da su ih u toj NVO dobili, počeće uklanjanje spornih tabli.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!