Intenzivnija podrška Austrije na putu ka EU

#MevludinNuhodžić #CgAustrija #AnaJanković

Austrija prepoznaje napore koje Crna Gora preduzima na putu ka članstvu u Evropskoj uniji, a intenzivna podrška integracionim procesima može se očekivati i u drugoj polovini 2018. godine, kada će Austrija preuzeti predsjedavanje Savjetom EU, poručeno je sa današnjeg sastanka ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića i ambasadorke Austrije Ane Janković.

.

„Ministar Nuhodžić izrazio je zahvalnost na podršci koju Austrija u kontinuitetu pruža u reformskim i integracionim procesima Crne Gore, i pozitivnim ocijenio stav Austrije u zagovaranju ‘principa regate’, odnosno individualne evaluacije svake zemlje kandidata za članstvo u EU“, navodi se u saopštenju ministarstva.

Sastanak je, kako dodaju, bio prilika da Nuhodžić upozna ambasadorku sa aktivnostima koje MUP sprovodi na planu ispunjavanju mjera iz akcionog plana za poglavlje 24 koje je u nadležnosti te institucije, naročito na izradi normativnog okvira – Zakona o strancima i Zakona o unutrašnim poslovima.

„Sagovornici su zajednički konstatovali da su bilateralni odnosi dvije zemlje veoma kvalitetni, a naročito je pohvaljena saradnja na operativnom nivou u oblasti policijskih poslova. Kao veoma značajna ocijenjena je ekspertska pomoć Austrije u projektima iz oblasti vladavine prava, poput nedavno promovisanog projekta ‘Podrška Evropske unije vladavini prava’ (EURol 2), Šengenskog akcionog plana (ŠAP), kao i pomoć u obukama za službenike“. zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!