Ispraćaj VCG u Avganistan: Dostojanstveno ćemo nositi naše uniforme

#Društvo #MinistarstvoOdbrane #MirkoTomić #PredragBošković #VojskaCrneGore

VI-Kontigent-Vojske-CG-Misija-RS-u-Avganistan-006.jpg

Obećavamo da ćemo časno i dostojanstveno nositi uniformu Vojske Crne Gore i učiniti sve što je u našoj moći da je učinimo prepoznatljivom po najvišim standardima vojničkog znanja i ponašanja, poručio je poručnik Mirko Tomić prilikom odlaska u misiju Resolute Supprot u Avganistanu.

Danas je na aerodromu u Golubovcima svečano ispraćen VI kontingent Vojske Crne Gore u misiju Resolute Support u Avganistanu. Pripadnicima kontingenta obratili su se ministar odbrane Predrag Bošković i komandant kontingenta, poručnik Mirko Tomić.

Uz najbolje želje da svoj zadatak u misiji obave časno, odgovorno i na visini povjerenog zadatka, ministar je podsjetio na dugo iskustvo Crne Gore u mirovnim misijama koje datira još iz vremena Kralja Nikole.

On je kazao da iskustva stečena u misijama imaju nemjerljivo iskustvo u obuci i edukaciji pripadnika Vojske Crne Gore i unapređenju njihovih sposobnosti, koje kasnije treba prenijeti na mlađe, i one koji će tek postati pripadnici Vojske Crne Gore.

Poručnik Tomić je kazao da je pripadnicima kontingenta velika čast i obaveza opravdati ukazano povjerenje, tim prije što su njihovi prethodnici, ne samo utabali široku stazu, već i postavili visoke kriterijume kojima treba težiti.

On je obećao da će kontingent na čijem je čelu dati sve od sebe da u najboljem svjetlu predstavi Crnu Goru, njene građane i Vojsku.

Ovaj kontingent ima ukupno 18 članova, uključujući i prvu ženu koja iz VCG ide u neku misiju, vodnika Snežanu Korać iz Inžinjerijske čete. Do sada su žene odlazile u misije jedino kao medicinski tehničari.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!