Ivan Mitrović novi je predsjednik Savjeta RTCG-a

By kristina cetkovic

0509RTCG


S
avjet Radio Televizije Crne Gore (RTCG) na današnjoj sjednici izabrao je Ivana Mitrovića iz Unije poslodavaca za predsjednika tog tijela.

Ivan Mitrović dobio je pet glasova, Goran Đurović tri glasa, dok je jedan član Savjeta bio uzdržan prilikom glasanja.

„Čast je biti član i predsjednik Savjeta Radio Televizije Crne Gore, ali su i obaveze mnogo veće nego što sam i ja mislio kada me Unija poslodavaca imenovala za člana ovog tijela“, rekao je Mitrović nakon proglašenja rezultata izbora.

Na današnjoj listi kandidata za predsjednika našli su se Ivan Mitrović koji je predložen za člana Savjeta od Unije poslodavaca i Goran Đurović koji je nominovan od NVO koji se bavi zaštitom ljudskih prava.

Vladimir Pavićević predložio je Nikolu Vukčevića kao kandidata za predsjednika Savjeta, ali je crnogorski reditelj odbio kandidaturu kako je objasnio zbog trenutka u kome se nalazi jer ga očekuje mnogo posla zbog njegovog filma „Dječaci iz Ulice Marksa i Engelsa“.

Prije glasanja Goran Đurović je kazao da će podržati onog kandidata koji bude imao više glasova kako bi Savjet mogao u narednom periodu da počne sa radom.

Ivan Mitrović predložio je da se članovi Savjeta češće sastaju kako bi se upoznali sa problematikom koja ih očekuje, ali i sa poslom koji je pred njima napomenuvši između ostalog i jubileje – 70 godina radija i 50 godina televizije.

Za potpredsjednika Savjeta RTCG-a izabran je Mimo Drašković koji je dobio pet glasova što čini većinu članova Savjeta, dok su četiri člana bila uzdržana prilikom glasanja za potpredsjednika.

Na današnjoj sjednici izabran je i predsjednik Komisije za razmatranje predstavki i prigovora slušalaca i gledalaca RTCG-a. Sa šest glasova tu funkciju će obavljati Goran Đurović. On je za člana komisije predložio Draganu Tripković, dok je Ivan Mitrović predložio Igora Tomića. Tripković i Tomić su nakon glasanja i izabrani za članove.

Novi sastav Savjeta RTCG osim pomenutih Mitrovića i Đurovića čine: režiser Nikola Vukčević koji je predložen od Univerziteta Crne Gore, Perko Vuković nominovan od strane Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, Vladimir Pavićević iz Unije slobodnih sindikata, Igor Tomić predstavnik Crnogorskog olimpijskog komiteta, Dragana Tripković predstavnica nevladinih organizacija iz oblasti kulture, Ivan Mitrović iz Unije poslodavaca. Takođe, na prijedlog NVO iz oblasti medija član Savjeta je Mimo Drašković, a drugi kandidati NVO koji se bave zaštitom ljudskih prava je Milan Radović.

Izvor: Analitika

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!