Javnost da zaštiti pravo na informisanje

#Sdp #JavniServisCrneGore

Obaveza je cijele slobodne javnosti, da stane u zaštitu ljudi koji se bore da sačuvaju slobodu i pravo građana Crne Gore na informisanje. Ne obaveza prema članovima Savjeta koji tu borbu vode u ime svih građana, već prema sebi, navodi se u reakciji SDP-a, kako se kaže, na „aferu koja se vodi prema članovima Savjeta RTCG“.

Foto: rtcg.me

U saopštenju SDP navodi: „Mjera profesionalnih medija po DPS standardu, je medijsko blato dovučeno iz Srbije koje pokušava da građanima Crne Gore na ekavici objasni kako je potkradanje sopstvenih građana najčistiji oblik patriotizma i da se tako najbolje voli Crna Gora.

U nastojanju da Pink i pokojni Informer predstave medijskim standardom, pomaže im i nekoliko domaćih modifikacija takvog novinarstva.

Na otklonu od prakse da Milan Roćen, DPS-ov nosilac Šojguovog ordena, novinarima diktira pitanja, RTCG bilježi rast gledanosti i rast povjerenja građanja.

Fabrikovanjem afera i napadanjem na članove Savjeta RTCG, DPS pokušava da Javni servis liči na Andriju Nikolića dok postavlja diktirana pitanja. Imitacija vlasnika DPS-a ne smije ponovo biti glavni medijski proizvod te televizije“.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!