Kamile iz Cirkusa su spašene

#Kamile #CirkusMonteCarlo

Prenosimo vam poruku naše čitateljke Alise Arović…

Naše imanje postalo je dom za dvije, širom Balkana poznate, kamile.

Nakon velikog interesovanja javnosti za njihovu bolju budućnost naše imanje je otvorilo vrata za  dvije odrasle muške jedinke dvogrbih azijskih kamila koje su ostavljene u Crnoj Gori od strane italijanskog cirkusa „Monte Carlo“.

Iako u lošem fizičkom i zdravstvenom stanju željeli smo da im pružimo spas i izdvojimo novčanu sumu od 6000 eura kako bi ih otkupili i ujedno im spasili život.

Oporavak će biti spor i neizvjestan posebno za stariju kamilu Budimira koji ima probijen jednjak što mu umanjuje lagodnost življenja.

Za razliku od njega, mladji mužijak kamile, koji je dobio ime Milutin, je bez većih povreda i u malo boljem iako ne zavidnom stanju.

Kamile su prihvatile naše imanje kao svoj dom i nakon dužeg vremena, posle suvog i tvrdog sijena, osjetile su i razne ukuse voća, povrća i različitih žitarica koje će uz naš trud učiniti da postanu opet snažne i zdrave životinje.

Pozivamo sve ljude koji prate i poštuju naš rad da posjete naše imanje i doprinesu svojim dolaskom oporavku kako kamila tako i ostalih životinja koje su na ovom imanju pronašle sreću i dom.

Za uzvrat ce dobiti nezaboravno druženje i uspomene koje ce rado dijeliti sa drugima.

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!