Kazniti ukoliko ima prekoračenja

#OpštinaUlcinj #FizičkiNapad #LuiđŠkrelja #LokalniMediji

Stotinak građana Ulcinja okupilo se sinoć ispred zgrade Policije protestujući zbog racije Interventne jedinice iz Bara po tamošnjim lokalima, koja se, navodno neprimjereno ponašala i lakše povrijedila nekoliko osoba. Među okupljenima su bili i politički i opštinski čelnici. Iz policije je pojašnjeno da je pojačana akcija uslijedila kako bi pronašli lica koja su nedavno napala policijskog službenika iz Ulcinja i da će nastaviti sa akcijama radi očuvanja javnog reda i mira, a da ce eventualana prekoračenja ovlaščenja biti sankcionisana.

Your browser does not support the video tag.

Policijska racija, ništa neuobičajeno. Međutim, građani Ulcinja, koji su se našli u gradskim lokalima, tvrde da je ona od sinoć, koju su sproveli barski policajci, bila neprimjerena.

Nakon sto su barski policajci završili raciju u ulcinjskim lokalima, ispred zgrade ispostave policije, okupilo se stotinak građana, predvođeni političkim i opštinskim čelnicima. Tvrde da su neki Ulcinjani, kao i jedan američki državljanin, maltretirani. Naši sagovornici bili su na skupu i kažu da se, ako je bilo prekoračenja ovlašćenja, takvo ponašanje policije ne smije tolerisati.

Racije su, kako kaže član Odbora za bezbjednosrt Luiđ Škrelja, redovna aktivnost policije.

„Racije se dešavaju u svakom gradu, zbog toga ne treba da bude imuna ni Opština Ulcinj. Naravno, ukoliko, kako su nam saopštili roditelji djece koji su bili, ima upotrebe i prekoračenja dozvoljenih ovlašćenja, neka se to procesuira“, rekao je Škrelja.

U policiji, s druge strane, tvrde da je akcija u Ulcinju bila u skladu sa Zakonom i objašnjavaju zbog čega je sprovedena.

Službenici Centra bezbjednosti Bar i Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj su sinoć, radi pronalaska lica koja policija potražuje zbog krivičnih djela i kontrole tzv. bezbjednosno interesantnih lica, u Ulcinju izveli pojačanu kontrolu u ugostiteljskim objektima. Tom prilikom pronašli su i doveli u službene prostorije tri lica koja je policija potraživala.

U saopštenju se navodi i da su privedena lica direktno povezana sa prošlonedjeljnjim napadom na policijskog službenika.

Akcije su uslijedile nakon što je prošle nedjelje fizički napadnut policijski službenik odjeljenja bezbjednosti Ulcinj, kao i nakon pokušaja iznude na štetu građanina Ulcinja od strane pripadnika OKG iz Bara, koji su odmah po događaju identifikovani, te je jedan od njih uhapšen, dok se tri lica potražuju, a po našim saznanjima postoji mogućnost i da se ova lica skrivaju na području Ulcinja.

Lica koja su, navodno, napadnuta, će, kako prenose lokalni mediji, protiv policijskih službenika podnijeti krivičnu prijavu, a u policiji poručuju da će, ukoliko se ispostavi da je bilo koji službenik prekoračio svoja ovlašćenja, biti sankcionisan. Pozivaju građane da sa sobom nose lična dokumenta i srađajuju sa policijom u cilju očuvanja javnog reda i mira.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!