Komunalne službe odgovorne ako vam drvo padne na auto

#Društvo #Automobil #Drvo #KomunlanaSlužba

drvoNK1.jpg

Čitateljka CdM-a zatekla je u noći između subote i nedelje svoj auto prekriven granama koje je sa drveta oborio jak vjetar.

Poslala nam je fotografije i kazala kako su na mjesto incidenta dolazili redom – policija, zatim komunalna policija opštine Nikšić i na kraju vatrogasna služba.

Ono što je interesantno u čitavoj priči je da su svi isticali da nijesu odgovorni za pomenuti problem. CdM je poslao pitanja Komunlanoj službi opštine Nikšić i pitao ko je nadležan za ovakve slučajeve, međutim odgovor nijesmo dobili.

Advokat Zoran Begović, kojeg smo kontaktirali povodom ovog slučaja, kazao je da je jasno ko snosi odgovornost.

„Komunalno preduzeće opštine Nikšić je obavezno je da vodi računa o drvoredima i ne mogu da se pravdaju time da je drvo staro i da je vjetar jak. U praksi sam imao slučaj gdje je Komunlano preduzeće bilo odgovorno za štetu koja je nanijeta građaninu“, objasnio je Begović.

Zdravko Begović

On je istakao da bi u ovom slučaju savjetovao građaninu da podnese tužbu protiv opštine Nikšić – odnosno preduzeća za komunalne djelatnosti.

„Neka predstavi slučaj i traži odštetu. Siguran sam da će uspjeti u tome bez obzira što se službe u Nikšiću pozivaju da su neodgovorne. Opština treba mimo postupka da nadoknadi štetu a ako nijesu otvoreni za saradnju – tužba sudu pa ćete vidjeti ko će dobiti u tom procesu“, rekao je Begović.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!