Komunalni policajci na biciklima kažnjavaju nepropisno parkirane

DSC_0851.jpg

Uvođenje biciklističkih patrola koje štite biciklističke staze, zelene površine i trotoare od nepropisno parkiranih vozila je pun pogodak zbog čega će Komunalna policija u narednom periodu planirati nabavku dodatnih bicikala ali i osposobiti zaposlene za taj posao, saopštio je Goran Janković, načelnik Komunalne policije.

Janković navodi da trenutno imaju šest biciklističkih patrola koje patroliraju gradom i pišu kazne nesavjesnim vozačima.

“Naišli smo na pozitivne komentare građana kada su u pitanju biciklističke patrole pa ćemo u narednom periodu nabaviti dodatna bicikla i osposobiti zaposlene”, rekao je Janković za Dan.

Janković objašnjava i koje su crne tačke po pitanju nepropisno parkiranih vozila.

“U dijelu grada preko Morače imamo Moskovsku ulicu, bulevare svetog Petra Cetinjskog i Džordža Vašingtona, a u centru grada to su ulice Stanka Dragojevića i Slobode, Bulevar Ivana Crnojevića, Trg nezavisnosti, kao i Ulica kralja Nikole u dijelu od tržnog centra ‘Nikić’ do Škole za srednje i više stručno obrazovanje ‘Sergije Stanić”, navodi Janković.

Načelnik Komunalne policije kaže da imaju problema kada je u pitanju nadležnost kod radnji “zaustavljanje” i “parkiranje” zbog čega se nada da će izmjenama Zakona o bezbjednosti saobraćaja Komunalnoj policiji biti data nadležnost da sprovode obje radnje.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!