KRIVOKAPIĆ: Želimo povećanje plata u punom iznosu

By kristina cetkovic

0409krivokapicpocetna


P
redsjednica Sindikata zdravstva i socijalne zaštite Crne Gore Ljiljana Krivokapić kazala je za Portal Analitika da je organizacija koju ona predstavlja za povećanje zarada od 30 odsto u punom iznosu, a ne sukcesivno po 10 odsto svake godine do 2016. godine kako je predložio ministar zdravlja Miodrag Radunović.

„Upravo smo održali sastanak predsjedništva na kome su se zaposleni izjasnili da neće tražiti sukcesivno povećanje zarada, nego povećanje od 30 odsto i to odjednom, počev od 1. januara 2015. godine. To je prijedlog sa kojim ću ja izaći pred ministra sljedeće nedjelje“, kazala je za Portal Analitika doktorica Ljiljana Krivokapić predsjednica Sindikata zdravstva i socijalne zaštite Crne Gore iz Saveza sindikata Crne Gore (SSCG).

Krivokapić nije željela da govori o koracima Sindikata zdravstva i socijalne zaštite ukoliko njihov prijedlog o povećanju zarada ne bude prihvaćen, ističući da je organizacija koju predstavlja uvijek spremna za pregovore.

„O tome ćemo se dogovarati s obzirom da pregovori podrazumijevaju popuštanje i jedne i druge strane, kao i analizu svih argumenata koje mi imamo kod sebe“, objasnila je sagovornica Portala Analitika.

Podsjećamo predstavnici Vlade Crne Gore predložili su sukcesivni model povećanja zarada u zdravstvu i to po 10 odsto svake godine sve do 2016. Sukcesivno povećanje zarada bi podrazumijevalo povećanje i to prve godine (2014) 10 odsto, 2015. još 10 odsto i 2016. još 10 odsto, tj. ukupno 30 odsto.

K.Ć.

Izvor: Analitika

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!