Krov nad glavom dobiće 68 zaposlenih

Na lokaciji „Rsojevica“ u Danilovgradu očekuje se da do kraja oktobra počne gradnja stambene zgrade za zaposlene u Ministarstvu odbrane i Vojske Crne Gore saopštio je izvšni direktor Stambene zadruge ,,Odbrana“ Mladen Burić.

(Foto: rtcg.me)Foto: (Foto: rtcg.me)

Zadrugarima će biti omogućeno kreditiranje za kupovinu stanova pod povoljnim kamatnim i drugim bankarskim uslovima i u tom cilju su već počeli pregovori sa poslovnim bankama.

„Zadruzi je ustupuljen i glavni projekat za stambenu zgradu na ovoj lokacij koji je usaglašen sa Zakonom o planiranju prostora i izgradnji objekata,“ kazao je Burić, naglasivši da je tim projektom predviđena izgradnja stambene zgrade od 68 stanova i to sedam jednosobnih, 54 dvosobnih i sedam trosobnih.

Inženjerijska jedinica Vojske Crne Gore, prema njegovim riječima, obavila je uklanjanje krupnog i sitnog rastinja sa građevinske parcele.

„Naša očekivanja su da građevinski radovi otpočnu odmah nakon izbora najpovoljnijeg izvođača, što bi realno moglo biti do kraja oktobra ove godine,“ ističe Burić.

Kako napominje njihovi planovi su bili da izgradnja već uveliko teče i da radovi do sada budu u poodmakloj fazi, ali oktobra prošle godine je donešen novi Zakonom o planiranju prostora i izgradnji objekata koji im je nametnuo obavezu prilagođavanja i ponovne revizije glavnog projekta.

„Paralelno sa ovim aktivnostima Zadruga planira da obezbijedi finansijska sredstva za izradu projektne dokumentacije i obezbjeđenje građevinske parcele za izgradnju stambene zgrade u Podgorici, o čemu Ministarstvo odbrane Crne Gore ima pozitivan stav i obećavajuće najave,“ naglašava naš sagovornik.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

Ostavite komentar