KUD Duga iz Berana briljirao na takmičenju u Rumuniji

38151845_665830593786288_1022421925500026880_n.jpg

Na Međunarodnom Catalina festivalu održanom u Rumuniji, Kulturno umjetničko društvo “Duga” iz Berana osvojilo je drugo mjesto.

Festival je održan od 24. do 28. jula, a pored beranskog KUD-a na Festivalu su učestvovala kulturno.umjetnička društva iz Ukrajine, Mađarske, Poljske, Bugarske, Meksika, Moldavije i države organizatora – Rumunije.

Prema odluci žirija, prvo mjesto je osvojio folklorni ansambl iz Poljske Nova Ruda, drugo je pripalo Dugi, dok je trećeplasirana Rotunda iz Moldavije.

Osmočlani žiri, koji su sačinjavali profesori fakulteta, ocjenjivao je pjesmu, igru, muziku, nošnju, držanje, frizure i osmjeh i na osnovu svih aspekata i ocjena, izabrao najuspješnije na festivalu.

Kako je kazala za portal Espona Marijana Maja Dakić, predsjednica i koreograf beranskog KUD-a, na Festivalu se ocjenjivala tradicionalna igra.

„Za ovo takmičenje pripremili smo novu koreografiju igre iz Crne Gore. Ona počinje pjesmom „U dolini pokraj Lima, Vasojevka svaka fina“. Očigledno da smo uspjeli da se sa ovom koreografijom dobro predstavimo žiriju, ali i svima koji su pratili Festival. Koristim priliku da javno pohvalim svu našu djecu, koja su nastupila na ovom takmičenju i da istaknem da nam priznanje sa ovako jakog takmičenja, na kojem su nastupila društva sa skoro svih kontinenata, izuzetno prija“, istakla je Dakićeva.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!