„Kvalitetniji proizvodi na meniju“

#MinistarstvoProsvjete #ĐačkaUžina

U radionici koja posluje u okviru JU Škola za srednje i više stručno obrazovanje „Sergije Stanić“, predstavnicima Ministarstva prosvjete, Instituta za javno zdravlje, i udruženju Roditelji kao i upravi škole, predstavljeni su u srijedu novi proizvodi iz ove radionice, koji će biti sastavni dio đačke užine.

.

Ministarstvo prosvjete podsjeća da su u proces izrade novog menija koji će biti ponuđen učenicima podgoričkih osnovnih škola u ovoj školskoj godini, resorno ministarstvo i škola „Sergije Stanić“ uključili su i Institut za javno zdravlje, u cilju formiranja kvalitetnije ponude.

„Ona će uključivati peciva od cijelog zrna žitarica, te kifle, proje i sendviče sa integralnim brašnom i sjemenkamama, lana, bundeve, susama, čia sjemenkama kao i peciva sa koprivom, razne vrste mafina i slatkog peciva“, navode u saopštenju.

Među proizvodima koji su se našli na prezentaciji, navode da je bilo i proizvoda koji su već bili u ponudi u protekloj školskoj godini, ali sa izmijenjenim sirovinskim sastavom kao i sa novom tehnikom proizvodnje.

„Za navedene proizvode će u osnovnim školama Glavnog grada biti organizovana degustacija u posljednoj nedjelji septembra. Takođe, u toku naredne nedjelje predstavnici Škole ‘Sergije Stanić’, obići će podgoričke osnovne škole u cilju promocije Projekta“, zaključili su u saopštenju.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!