Ljekara bez licence krive za smrt pacijenta?

doktori.jpg

Hirurg Milosav Cmiljanić obavljao je godinama djelatnost specijaliste vaskularne hirurgije u Kliničkom centru Crne Gore KCCG, iako nije imao licencu za rad kao vaskularni hirurg, koju izdaje Ljekarska komora Crne Gore, niti je završio užu specijalizaciju iz te oblasti. To je utvrđeno nakon nadzora Odsjeka za zdravstveno-sanitarnu inspekciju Uprave za inspekcijske poslove, piše Dann.

Kontrolu je izvršio zdravstveni inspektor dr Bogdan Drobnjak, koji je početkom ovog mjeseca zabranio doktoru Milosavu Cmiljaniću da obavlja djelatnost specijaliste vaskularne hirurgije.

U rješenju zdravstvenog inspektora Drobnjaka, u koji je Dan imao uvid, ističe se da ga je direktorica KCCG Zorica Kovačević, nakon što je naložio da mu bude dostavljena dokumentacija o stručnim kvalifikacijama ljekara, obavijestila da Cmiljanić nema dokumenta -diplomu o završenoj užoj specijalizaciji vaskularne hirurgije i licencu za rad kao vaskularni hirurg.

Radi se o ljekaru KCCG protiv koga je Podgoričanin Nebojša Janković podnio krivičnu prijavu, zbog smrti njegovog brata Saše Jankovića, nekadašnjeg basiste crnogorske muzičke grupe “Crveno i crno”.

Saša Janković je preminuo 27. maja prošle godine u prostorijama KTTTTG. nakon što je dva dana ranije primljen u Urgentni centar zbog jakih bolova.

U krivičnoj prijavi Nebojše Jankovića piše da ju je podnio protiv Kliničkog centra Crne Gore, doktora Milosava Cmiljanića i N.N. lica zaposlenog u Kliničkom centru.

U prijavi, između ostalog, piše da je dr Cmiljanić njegovog brata Sašu liječio tabletama, umjesto da ga je odmah operisao zbog cijepanja grudne aorte. Navodi se i da je Saša mogao da preživi da je na vrijeme operisan, odnosno nakon što je obavljena dijagnostika.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!