Lovna sezona počinje u nedjelju

Lov.jpg

Lovna sezona počeće u nedjelju 5. avgusta, kada se otvara lov na prepelicu, golubove (grivnjaša i pećinara), grlicu, gugutku, sivu vranu, svraku i sojku, saopštili su iz Lovačkog saveza.

Sezona ovih vrsta divljači trajaće na prepelicu do 31. oktobra, goluba pećinara, grlicu i gugutku do 31. decembra, a na goluba grivnaša, sivu vranu, svraku i sojku do 15. februara 2019. godine.

Lovna sezona na patke (gluvaru, zviždaru, čegrtaljku, glavatu, ćubastu i kržu) i baljošku počinje 19. avgusta i trajaće do 15. februara 2019. godine.

“U glavnoj lovnoj sezoni, koja počinje u nedjelju 7. oktobra počeće lov na divlju svinju, vuka, lisicu, šakala, kune: bjelicu i zlaticu, jazavca, zeca i fazana. Lovna sezona ovih vrsta divljači završiće se najprije na jazavca 30. novembra, zatim na zeca 31. decembra, na kune, divlju svinju i fazana 31. januara, na vuka, šakala i lisicu 29. februara 2019. godine”, kažu oni.

Lovna sezona na šljuku počinje 5. novembra, a završava se 15. februara 2019. godine.

Shodno Zakonu o divljači i lovstvu lovac u lovu mora posjedovati dozvolu za lov koju izdaje korisnik lovišta, lovnu kartu Lovačkog saveza Crne Gore, koja se uzima preko korisnika lovišta prilikom plaćanja članarine, oružni list za oružje sa kojim lovi i indentifikacioni dokument kojim se potvrđuje njegov identitet.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!